Αναφέρεις ψευδή στοιχεία στο βιογραφικό; Πας φυλακή…

Η Μεγάλη Βρετανία αλλάζει νόμο που διέπει το εργατικό δίκαιο και στέλνει στη φυλακή όσους αναγράφουν ψευδή στοιχεία, προσόντα και ταλέντα στο βιογραφικό τους.

Κάθε αγγλικό πανεπιστήμιο λοιπόν έχει λάβει σαφείς οδηγίες για το τρόπο σύνταξης του βιογραφικού σημειώματος των φοιτητών και προειδοποιεί πως αυτά που ίσως να θεωρούμε αθώα ψέμματα, π.χ. ας γράψω ότι γνωρίζω άριστα ιταλικά ενώ στην ουσία μπορώ να συνεννοηθώ μόνο με νοήματα στη συγκεκριμένη χώρα, πλέον θεωρούνται ποινικά αδικήματα.

Ο οδηγός που κοινοποιήθηκε σε όλους τους φοιτητές και έχει το χαρακτηριστικό τίτλο “Μην τελειώσετε την καριέρα σας πριν καν αρχίσει” προειδοποιεί πως η ποινή μπορεί να κοστίσει μια καριέρα σε πολυεθνική και αντ’ αυτού να σας στείλει στη φυλακή – μέχρι και 10 χρόνια – για απάτη με ψευδή αναπαράσταση στοιχείων.

Αν αναλογιστούμε ότι το έτος 2013, διώχθηκαν 324 άτομα για ψευδή αναγραφή στοιχείων… σκεφτείτε το καλύτερα και πιο προσεκτικά προτού προχωρήσετε σε αποστολή ενός “μαϊμού” βιογραφικού για κάποια θέση εργασίας στη Μεγάλη Βρετανία.