Αποξηραμένο ξύσμα λεμονιού για όλο τον χρόνο

Αποξηραμένο ξύσμα λεμονιού για όλο τον χρόνο

Τα λεμόνια είναι ένα καταπληκτικό προϊόν. Επιπλέον, αυτό το φωτεινό κίτρινο χρώμα τους μπορεί να επηρεάσει θετικά την υγεία. Τα λεμόνια είναι επίσης απαραίτητος βοηθός στη διατήρηση της ομορφιάς αλλά και της καθαριότητας. Η χαρακτηριστική οξύτητα και το φρέσκο ​​άρωμα των λεμονιών μετατρέπουν οποιοδήποτε πιάτο, είτε είναι γλυκό είτε αλμυρό. Ναι, το παραδέχομαι, είμαι οπαδός των λεμονιών!

Αν υπάρχει μια μικρή δυσκολία αυτή έγκειται στη διατήρησή τους και στο γεγονός ότι χρειαζόμαστε λεμόνια όλο το χρόνο, και τους 12 μήνες. Αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να διατηρήσουμε τη φρεσκάδα τους, με αποτέλεσμα κάποια λεμόνια να χαλάνε και να τα πετάμε στον κάδο των απορριμμάτων.

Για το λόγο αυτό, βρήκαμε τον τρόπο να διατηρήσουμε το άρωμα και τη φρεσκάδα των λεμονιών, φτιάχνοντας ένα καρύκευμα από τη φλούδα του λεμονιού. Το καρύκευμα αυτό είναι απίστευτα αρωματικό και βολικό στη χρήση.

Διαβάστε ακόμα: Μύθος ή πραγματικότητα: Να πίνω νερό με λεμόνι το πρωί;

Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε; Πώς θα αποξηράνουμε και θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του λεμονιού;

Για την προετοιμασία του καρυκεύματος θα χρειαστούμε 3-4 φρέσκα ​​λεμόνια. Αφού τα πλύνουμε καλά, με τη βοήθεια ενός αποφλοιωτή αφαιρούμε τη φλούδα τους. Προσπαθήστε να μην τρίψετε υπερβολικά και “αγγίξετε” τη λευκή σάρκα γιατί θα δώσει μια πικρή νότα στο καρύκευμα.

Αποξηραμένο ξύσμα λεμονιού για όλο τον χρόνο

Έπειτα, αφήνουμε το πιάτο με τις φλούδες μέχρι να αποξηραθούν. Σε αυτό το στάδιο μπορείτε ήδη να τις χρησιμοποιήσετε (π.χ. να τις ρίξετε στο τσάι σας). Αλλά, εμείς θα το πάμε ένα βήμα παρακάτω.

Αποξηραμένο ξύσμα λεμονιού για όλο τον χρόνο

Τοποθετήστε τις αποξηραμένες φλούδες του λεμονιού σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή σε ένα μπλέντερ και κάντε τις σκόνη. Τώρα, έχετε έτοιμο το καρύκευμα και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να εμπλουτίσετε γευστικά πιάτα, όπως ψητά ψάρια, θαλασσινά, σαλάτες, αρτοσκευάσματα, κρέμες…

Αποξηραμένο ξύσμα λεμονιού για όλο τον χρόνο

Χρησιμοποιήστε το καρύκευμα με μέτρο, δεδομένου ότι το άρωμά του και η γεύση του είναι αρκετά συμπυκνωμένη. Υπολογίστε ότι ένα κουταλάκι του γλυκού από αυτό το καρύκευμα σε σκόνη αντικαθιστά 1 κουταλιά της σούπας φρέσκου χυμού λεμονιού.

Αποξηραμένο ξύσμα λεμονιού για όλο τον χρόνο

Extra tip: μπορείτε να αναμείξετε 1 κουταλάκι του γλυκού της σκόνης λεμονιού με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Προσθέτοντας  λίγο ελαιόλαδο, έχετε ένα καταπληκτικό scrub για απολέπιση σώματος.