5 τρόποι για να κάνετε τη σαλάτα σας ακόμα πιο νόστιμη 

Το καλοκαίρι προσπαθούμε να αποθηκεύσουμε βιταμίνες και μικροστοιχεία στον οργανισμό μας για το υπόλοιπο έτος. Στη συνήθη διατροφή μας εντάσσουμε φρούτα και εποχιακά λαχανικά, τα οποία χρησιμεύουν ως κύρια συστατικά για τις σαλάτες μας. Η σαλάτα είναι ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο, που ετοιμάζεται κυριολεκτικά μέσα σε λίγα λεπτά.

Αν όμως έχετε βαρεθεί να τρώτε κάθε μέρα την ίδια σαλάτα, σας έχουμε 5 τρόπους για να την διαφοροποιήσετε και να έχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα κάθε μέρα.

– Ξηροί καρποί –
5-tropi-gia-na-kanete-ti-salata-sas-akoma-pio-nostimi1
Όλοι οι ξηροί καρποί είναι πλούσια πηγή βιταμινών και μικροστοιχείων, γεγονός που καθιστά τη σαλάτα πιο θρεπτική (και τραγανή). Τα καρυδιά, τα αμύγδαλα, τα φιστίκια αλλά και το κουκουνάρι συνδυάζονται με όλα τα συστατικά της σαλάτας. Αν θέλετε να ζωντανέψετε λίγο ακόμα τη γεύση της σαλάτας σας, μπορείτε να περάσετε τα καρύδια για λίγη ώρα από το τηγάνι.

– Θερμοκρασία dressing –
5-tropi-gia-na-kanete-ti-salata-sas-akoma-pio-nostimi2
Το dressing είναι ένα σημαντικό συστατικό της σαλάτας. Είναι αυτό που προσθέτει γεύση και διατηρεί τις ισορροπίες. Και ενώ γνωρίζουμε πόσο αλάτι πρέπει να βάλουμε – ανάλογα με τα γούστα μας πάντα – κανείς δεν μας έχει πει για τη σωστή θερμοκρασία του dressing. Ανάλογα με τα συστατικά του λοιπόν, κάποια dressing αναδεικνύονται σε χαμηλές θερμοκρασίες ενώ κάποια άλλα πρέπει να αφήνονται σε θερμοκρασία δωματίου ή ακόμα και να θερμαίνονται ελαφρώς.

– Φρούτα –
5-tropi-gia-na-kanete-ti-salata-sas-akoma-pio-nostimi3
Ακόμα και στις πιο κλασικές σαλάτες, ορισμένοι μάγειρες προσθέτουν φρούτα. Για κάποιους, αυτή η προσέγγιση μπορεί να φαντάζει ως μια παράξενη παραλλαγή, αλλά έχει μια πολύ λογική εξήγηση: η γλυκύτητα των φρούτων αντισταθμίζει την αλατότητα, και την ίδια στιγμή να κάνει την υφή πιο ενιδαφέρουσα. Είτε πρόκειται για αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες είτε για φρέσκα όπως μήλα και μούρα – αυτό το συστατικό μπορεί να αλλάξει και να βελτιώσει τη γεύση των πιάτων.

– Καπνιστή γεύση –
5-tropi-gia-na-kanete-ti-salata-sas-akoma-pio-nostimi4
Μια μικρή καπνιστή νότα μπορεί να κάνει πολλά πιάτα πιο νόστιμα, και μια σαλάτα δεν αποτελεί εξαίρεση. Αν θέλετε να προσθέσετε λαχανικά με σκληρή υφή ή λίγο τυρί, μπορείτε πρώτα να τα τηγανίσετε για λίγο στη σχάρα. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, μπορείτε να προσθέσετε καπνιστή πάπρικα, μπέικον, καπνιστό τυρί και άλλα συστατικά “με καπνό”.

– Ποικιλία λαχανικών –
5-tropi-gia-na-kanete-ti-salata-sas-akoma-pio-nostimi5
Καλοκαιρινή σαλάτα σημαίνει πολλά λαχανικά και βότανα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει οπωσδήποτε το μαρούλι να παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Στη θέση του μπορεί να μπούνε φέτες ντομάτας, φέτες καρότο, μπρόκολο και άλλα αγαπημένα σας λαχανικά. Δεν θα βαρεθείτε να τρώτε σαλάτα αν αλλάζετε περιοδικά το βασικό της συστατικό και αν αναζητάτε νέους συνδυασμούς. Και να θυμάστε: όσο πιο φρέσκα είναι τα λαχανικά, τόσο πιο νόστιμη θα γίνει η σαλάτα.