Πού βουτάμε… χωρίς αυτοκίνητο στην Αττική;

Δεν έχετε αυτοκίνητο; Κανένα πρόβλημα. Έχουμε τις εναλλακτικές για να κατηφορίσετε στις αττικές ακτές για βουτιές, με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και… λίγη υπομονή.

Και οι μη κάτοχοι ΙΧ έχουν ψυχή, όπως επίσης και δικαίωμα στην βουτιά, ακόμη κι αν μείνουν στην Αθήνα όλο το καλοκαίρι. Γι’ αυτό κι εμείς συγκεντρώνουμε τους πιο βολικούς τρόπους να φτάσουν στις παραλίες της αττικής ακτογραμμής. Απλώς, αν επιλέξετε να μετακινηθείτε τις ώρες αιχμής, καλό είναι να οπλιστείτε με υπομονή, καθώς είναι πιθανό να συναντήσετε… πολυκοσμία.

Με τραμ
Ξεκινά από το Σύνταγμα κάθε λίγα λεπτά, και μπορεί να σας πάει στις εξής παραλίες: Στην Ακτή του Ήλιου στον Άλιμο (στάση Καλαμάκι), στην Εδέμ (στην ομώνυμη στάση), στην Α’ πλαζ Βούλας (στάση Ασκληπιείο) και στον Αστέρα της Γλυφάδας (στάση Κολυμβητήριο). Το εισιτήριο στοιχίζει 1,40€.

Με λεωφορείο ή τρόλεϊ του ΟΑΣΑ
Οι επιλογές σας σε λεωφορεία είναι λίγες, αλλά… «πασπαρτού» – το εισιτήριο στοιχίζει και εδώ 1,40€. Έχουμε και λέμε:
-Το λεωφορείο 122 ξεκινά έξω από το μετρό του Ελληνικού, στο τέρμα της κόκκινης γραμμής, και περνά από ολόκληρη την αθηναϊκή ριβιέρα και την νότια ακτογραμμή, ως τη Σαρωνίδα. Βασικές στάσεις για μπάνιο είναι τα Αστέρια της Γλυφάδας, η πλαζ της Βούλας, το Καβούρι, ο Λαιμός και η Β’ πλαζ της Βουλιαγμένης, τα Λιμανάκια, η πλαζ της Βάρκιζας, το Λαγονήσι και η Σαρωνίδα, στο τέρμα της διαδρομής. Το λεωφορείο έχει δύο με τρία δρομολόγια κάθε ώρα, μέχρι περίπου τις 23.00 το βράδυ.
-Το τρόλεϊ 20 ξεκινά κάθε 20 περίπου λεπτά από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Νέο Φάληρο και σας αφήνει μετά από οκτώ στάσεις στο Ναυτικό Όμιλο, πίσω από τον οποίο κρύβεται η πλαζ Λιμανάκια, η πιο κοντινή… βουτιά στον Πειραιά.
-Τα λεωφορεία 304, 305 και 316 ξεκινούν από το σταθμό του μετρό Νομισματοκοπείο και περνούν από Αγία Παρασκευή, Παλλήνη και Σπάτα για να φτάσουν στις ακτές της Αρτέμιδας, διανύοντας στο τέρμα της διαδρομής όλη την απόσταση στην ακτογραμμή Λούτσας και Βραυρώνας.

Με ΚΤΕΛ
Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Αττικής ξεκινούν με τακτικά δρομολόγια όλο το καλοκαίρι από τον σταθμό του Πεδίου του Άρεως. Προορισμοί τους, το Σούνιο, η Ραφήνα, τα Μέγαρα, το Πόρτο Γερμενο και το Αλεποχώρι, η παραλία της Νέας Μάκρης, ο Ωρωπός (Άγιοι Απόστολοι), το Πόρτο Ράφτη και το Λαύριο. Πατήστε εδώ για να βρείτε όλα τα δρομολόγια και τις τιμές τους. Θυμηθείτε ότι για την βασικότερη γραμμή (Αθήνα-Σούνιο) υπάρχει η παραλιακή γραμμή (μέσω Σαρωνικού) και η μεσογειακή γραμμή (μέσω Κορωπίου) και συνήθως η δεύτερη συναντά λιγότερη κίνηση. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι το εισιτήριο για Σούνιο στοιχίζει 6,20€ one way.

 

Πηγή: www.in2life.gr