Οι χώρες – παράδεισοι για τις γυναίκες

Δείτε ποια είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο για να ζει μια γυναίκα.

Η Σουηδία αναδείχθηκε ως η καλύτερη χώρα στον κόσμο για να ζει μια γυναίκα, σύμφωνα με μία νέα κατάταξη της US News.

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, η εταιρεία μέσων ενημέρωσης απευθύνθηκε σε 9.000 γυναίκες προκειμένου να ανακαλύψει ποιες χώρες θα επέλεγαν για να ζήσουν. Όσες χώρες πρωταγωνιστούν στη λίστα, ξεχώρισαν για τα εξής χαρακτηριστικά: Τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ποιότητα ζωής, την ισότητα των δυο φύλων, την ασφάλεια και την πρόοδο.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά ποιες χώρες ξεχώρισαν τη φετινή χρονιά:
10. ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ
i-chores-paradisi-gia-tis-ginekes-newzealand
Η χώρα είναι πρωτοπόρα στη διατήρηση της ειρήνης, ενώ λέγεται ότι διατηρεί την ισότητα των δυο φύλων.

9. ΑΥΣΤΡΙΑ
i-chores-paradisi-gia-tis-ginekes-austria
Πλούσια σε πολιτισμό, η Αυστρία είναι η ένατη καλύτερη χώρα στον κόσμο για τις γυναίκες.

8. ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
i-chores-paradisi-gia-tis-ginekes-australia
Μια χώρα με μεγάλη αθλητική συμμετοχή και των δύο φύλων, η Αυστραλία έχει ένα υψηλό προσδόκιμο ζωής και για τους άνδρες αλλά και για τις γυναίκες.

7. ΕΛΒΕΤΙΑ
i-chores-paradisi-gia-tis-ginekes-switzerland
Η Ελβετία υπερηφανεύεται για την ποικιλομορφία της, ενώ σε κάθε ευκαιρία έχει αποδείξει τη στήριξη στα δικαιώματα των γυναικών.

6. ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
i-chores-paradisi-gia-tis-ginekes-finland
Η Φινλανδία ήταν μία από τις πρώτες χώρες στον κόσμο έδωσε στις γυναίκες το δικαίωμα της ψήφου, αλλά και η πρώτη χώρα που νομιμοποίησε την καθολική ψηφοφορία.

5. ΚΑΝΑΔΑΣ
i-chores-paradisi-gia-tis-ginekes-canada
Η προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών πρωταγωνιστεί στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική της χώρας της Βόρειας Αμερικής.

4. ΟΛΛΑΝΔΙΑ
i-chores-paradisi-gia-tis-ginekes-holland
Η Ολλανδία προσφέρει σημαντικά οφέλη στις νέες μητέρες, μεταξύ των οποίων και η παροχή βοήθειας μέσω μίας νοσοκόμας, με το κόστος (ή μέρος αυτού) να καλύπτεται από το κράτος.

3. ΝΟΡΒΗΓΙΑ
i-chores-paradisi-gia-tis-ginekes-norway
Η Νορβηγία είναι μια χώρα που αντιμετωπίζει ίσα τα δυο φύλα. Οι νέες μητέρες μπορούν να λάβουν 35 εβδομάδες άδεια μητρότητας με πλήρεις αποδοχές, ή 45 εβδομάδεςκ και το 80% των αμοιβών τους.

2. ΔΑΝΙΑ
i-chores-paradisi-gia-tis-ginekes-denmark
H Δανία είναι η δεύτερη καλύτερη χώρα του κόσμου για τις γυναίκες, χάρη στην ευέλικτη πολιτική της απέναντι στις γονικές άδειες αλλά και τις αποδοχές που προσφέρει στις νέες μητέρες.

1. ΣΟΥΗΔΙΑ
i-chores-paradisi-gia-tis-ginekes-sweden
Η ισότητα των φύλων είναι ένας από τους «ακρογωνιαίους λίθους» της κοινωνίας της Σουηδίας, γεγονός που την καθιστά ως την καλύτερη χώρα για τις γυναίκες. Σχεδόν τα δύο τρίτα των πανεπιστημιακών πτυχίων χορηγούνται σε γυναίκες, ενώ οι νέες μητέρες λαμβάνουν περίπου τρεις μήνες άδεια από την εργασία τους.

 

Πηγή: www.fortunegreece.com