Αεροπορικά ταξίδια: 7 κόλπα για την τέλεια πτήση

Τα αεροπλάνα είναι από τα πιο σύγχρονα μεταφορικά μέσα και μάλιστα είναι εκείνα που ενδείκνυνται και για τα πιο μακρινά ταξίδια.

Υπάρχουν όμως λεπτομέρειες και μυστικά που δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, προκειμένου να κάνουμε την πτήση μας πιο άνετη και ευχάριστη.

Οι θέσεις κοντά στο παράθυρο, έχουν χαμηλότερη θερμοκρασία
aeroporika-taxidia-7-kolpa-gia-tin-telia-ptisi
Η θερμοκρασία έξω από το αεροσκάφος μπορεί να φθάσει τους -60 έως -65 ° C, γεγονός που οδηγεί σε ψύξη της ατράκτου. Η έντονη αυτή διαφορά της θερμοκρασίας είναι περισσότερο αισθητή κοντά στα παράθυρα. Έτσι, εάν ταξιδεύετε το καλοκαίρι και η θέση σας είναι δίπλα από το παράθυρο, φροντίστε να φορέσετε κάτι πάνω από το κοντομάνικο μπλουζάκι.

Μην πιείτε καφέ ή τσάι μέσα στο αεροπλάνο 
aeroporika-taxidia-7-kolpa-gia-tin-telia-ptisi1
Το νερό που χρησιμοποιείται μέσα στο αεροπλάνο για την παρασκευή των ροφημάτων μπορεί να περιέχει παθογόνα βακτήρια, όπως Escherichia coli ή Staphylococcus aureus. Στα συμπεράσματα αυτά οδήγησαν εργαστηριακές δοκιμές, μετά από δείγματα που ελήφθησαν από διάφορες αεροπορικές εταιρείες. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να αποφεύγουμε το τσάι και τον καφέ και να προτιμούμε εμφιαλωμένο νερό.

Τα πτυσσόμενα τραπεζάκια και οι θήκες των καθισμάτων είναι από τα πιο βρώμικα σημεία του αεροπλάνου
aeroporika-taxidia-7-kolpa-gia-tin-telia-ptisi2
Ό,τι σκουπιδάκι μαζεύεται κατά τη διάρκεια της πτήσης, συνήθως καταλήγει στη θήκη του μπροστινού καθίσματος. Και οι θήκες αυτές δεν καθαρίζονται τόσο συχνά όσο ίσως νομίζουμε. Τα πράγματα χειροτερεύουν όταν μιλάμε για το πτυσσόμενο τραπεζάκι: το τραπεζάκι αυτό λοιπόν χρησιμοποιείται και ως “αλλαξιέρα” μωρού. Πριν τοποθετήσετε λοιπόν το δίσκο με το φαγητό πάνω του, φροντίστε να το καθαρίσετε με ένα υγρό μαντηλάκι. Όσο για τα προσωπικά σας αντικείμενα, είναι καλύτερο να τα φυλάξετε στην τσάντα σας.

Είναι καλύτερο να επιλέγετε πρωινές πτήσεις 
aeroporika-taxidia-7-kolpa-gia-tin-telia-ptisi3
Αν έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε, είναι καλύτερο να προτιμήσετε τις πτήσεις που πραγματοποιούνται πρωινές ώρες. Πρώτον γιατί υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να σημειωθεί κάποια καθυστέρηση και δεύτερον γιατί, όπως λένε οι ειδικοί, το πρωί είναι λιγότερες οι αναταράξεις.

Οι ταξιδιώτες στις πίσω σειρές απολαμβάνουν καλύτερες υπηρεσίες 
aeroporika-taxidia-7-kolpa-gia-tin-telia-ptisi4
Το να κάθεσαι στην πρώτη σειρά έχει τα πλεονεκτήματά του: π.χ. κατεβαίνεις πρώτος μετά την προσγείωση. Από την άλλη, λέγεται ότι όσοι κάθονται στις τελευταίες σειρές του αεροπλάνου απολαμβάνουν καλύτερη εξυπηρέτηση από τις αεροσυνοδούς. Και αυτό γιατί στις πίσω σειρές, μια αεροσυνοδός μπορεί να δώσει και κάτι extra, π.χ. ένα μπουκάλι νερό ή μερικούς ξηρούς καρπούς χωρίς να γίνει αντιληπτή από την υπόλοιπη καμπίνα.

Μην φουσκώνετε στο 100% το μαξιλάρι ταξιδίου  
aeroporika-taxidia-7-kolpa-gia-tin-telia-ptisi5
Το να έχετε μαζί σας το μαξιλάρι ταξιδίου είναι μια πολύ καλή ιδέα, ειδικά αν η πτήση θα διαρκέσει αρκετές ώρες. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάτε τους νόμους της φυσικής: αν το φουσκώσετε στο 100% μπορεί να σκάσει, λόγω της ατμοσφαιρικής πίεσης. Καλό είναι λοιπόν να αφήνετε ένα μικρό περιθώριο.

Κάντε μια επιλογή υπέρ του ειδικού μενού
aeroporika-taxidia-7-kolpa-gia-tin-telia-ptisi6
Πολλές αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν αρκετές επιλογές για να διαλέτε. Μεταξύ αυτών είναι το μενού για χορτοφάγους, μενού θαλασσινών και πολλά άλλα. Ακόμα κι αν δεν έχετε ειδικές διατροφικές συνήθειες, προτιμήστε ένα ειδικό μενού: οι ειδικοί λένε ότι έχει καλύτερη γεύση και μεγαλύτερη διατροφική αξία.