Τα 6 φυτά που καθαρίζουν τον αέρα μέσα στο σπίτι

Όλοι μας, όταν σκεφτόμαστε το σπίτι μας, αυτόματα μεταφερόμαστε σε μια γαλήνια ατμόσφαιρα, που χαρίζει ηρεμία και ξεκούραση. Και όταν έρχεται η ώρα να εξοπλίσουμε το σπίτι μας, ο κύριος λόγος πέφτει στα έπιπλα και τα διάφορα διακοσμητικά. Τί γίνεται όμως με την ατμόσφαιρα; Και δεν εννοούμε τα ρομαντικά κεράκια αλλά αυτό που λίγοι σκεφτόμαστε πραγματικά: τον καθαρό αέρα μέσα στο σπίτι.

Για να γίνουμε πιο σαφείς, υπάρχουν συσκευές και αντικείμενα μέσα στο σπίτι οι οποίες αποτελούν πηγές φορμαλδεΰδων. Τέτοιες πηγές είναι οι περισσότερες ηλεκτρικές συσκευές και ακόμα και οι χαρτοπετσέτες.

Για να καθαρίσετε τον αέρα μέσα στο σπίτι, μπορείτε να επιλέξετε συγκεκριμένα φυτά εσωτερικού χώρου, που συλλέγουν τόσο τη σκόνη όσο και τα επικίνδυνα σωματίδια.

Τα 6 καλύτερα φυτά για τον καθαρισμό του αέρα είναι:

Αλόη
ta-6-fita-pou-katharizoun-ton-aera-mesa-sto-spiti5
Η Αλόη αυξάνει την ποσότητα οξυγόνου στον αέρα ενώ ταυτόχρονα απορροφά το διοξείδιο και το μονοξείδιο του άνθρακα και τα φορμαλδεΰδη. Σχετικά με τη δυνατότητα καθαρισμού του αέρα, μια αλόης ισοδυναμεί με εννέα καθαριστές αέρα!

Φίκος
ta-6-fita-pou-katharizoun-ton-aera-mesa-sto-spiti
Ο Φίκος είναι ένα “εύκολο” φυτό όσον αφορά την ανάπτυξη και τη φροντίδα του. Ταυτόχρονα, καθαρίζει τον αέρα από φορμαλδεΰδη. Αλλά πρέπει να προσέξετε αν έχετε μικρά παιδιά και κατοικίδια στο σπίτι γιατί τα φύλλα του μπορεί να είναι δηλητηριώδη.

Κισσός
ta-6-fita-pou-katharizoun-ton-aera-mesa-sto-spiti1
Ο Κισσός (Hedera Helix) μπορεί να καθαρίσει το 60% των τοξινών του αέρα μέσα σε 6 ώρες.

Χλωρόφυτο
ta-6-fita-pou-katharizoun-ton-aera-mesa-sto-spiti2
Το Χλωρόφυτο (Chlorophytum laxum) έχει τη δυνατότητα φωτοσύνθεσης με ελάχιστο φωτισμό. Καθαρίζει τον αέρα από φορμαλδεΰδη και μονοξείδιο του άνθρακα. Ένα χλωρόφυτο μπορεί να καθαρίσει μια έκταση 200 τετραγωνικών μέτρων.

Σανσεβιέρια
ta-6-fita-pou-katharizoun-ton-aera-mesa-sto-spiti3
Η Σανσεβιέρια είναι ένα πολύ ανθεκτικό φυτό, κατάλληλο για το σπίτι. Η ιδιαιτερότητά της είναι εκκρίνει οξυγόνο κυρίως τη νύχτα, οπότε είναι καλό να την έχετε στο υπνοδωμάτιο.

Σπαθίφυλλο
ta-6-fita-pou-katharizoun-ton-aera-mesa-sto-spiti4
Το Σπαθίφυλλο είναι ένα φυτό που καθαρίζει τον αέρα από τις χημικές τοξίνες, όπως τα φορμαλδεΰδη και το τριχλωροαιθυλένιο.