Πως θα ξεφορτωθείς όλη τη σκόνη μόνο με ένα σφουγγαράκι κουζίνας

Οι νέες νοικοκυρές κυριολεκτικά τρομάζουμε κάθε φορά που έρχεται η ώρα της γενικής καθαριότητας. Και ειδικά λόγω του χρόνου που απαιτείται προκειμένου να καθαρίσεις ένα σπίτι ακόμα και αν αυτό είναι μια γκαρσονιέρα.

Για να σάς γλιτώσουμε χρόνο και κόπο, βρήκαμε τις πιο απλές μεθόδους για να καθαρίσετε ακόμα και τα πιο δυσπρόσιτα σημεία του σπιτιού απλά με ένα σφουγγαράκι κουζίνας.

Έχετε σκόνη στα ράφια αλλά δεν τα φτάνετε; Ή μήπως δεν θέλετε να λερώσετε τα χέρια σας με τα βρώμικα πανάκια; Αυτό το τέχνασμα θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε γρήγορα τη σκόνη: ετοιμάστε δύο απλά σφουγγάρια για το πλύσιμο των πιάτων και περάστε τα σε μια λαβίδα μαγειρικής, αφού πρώτα κάνετε κατά μήκος την απαραίτητη τομή όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

pos-tha-xefortothis-oli-ti-skoni-mono-me-ena-sfoungaraki-kouzinas1Τοποθετήστε το σφουγγάρι στις αιχμηρές άκρες της λαβίδας, βρέξτε το με νερό και ξεκινήστε να απομακρύνετε τη σκόνη ακόμα και από τα πιο ψηλά σημεία.

Κάνοντας περισσότερες διαμήκεις και εγκάρσιες τομές, μπορείτε να καθαρίσετε ακόμα και τα πιο δυσπρόσιτα σημεία.

pos-tha-xefortothis-oli-ti-skoni-mono-me-ena-sfoungaraki-kouzinas2

Αν τα έπιπλά σας έχουν επένδυση από μικροΐνες, για να απαλλαγείτε από τη βρωμιά στην ταπετσαρία, αρκεί να ψεκάσετε μια μικρή ποσότητα οινόπνευμα και σκουπίστε με ένα καθαρό σφουγγαράκι. Μετά από αυτή τη διαδικασία, θα πρέπει να περάσετε την επιφάνεια με μια βούρτσα με σκληρές τρίχες.

pos-tha-xefortothis-oli-ti-skoni-mono-me-ena-sfoungaraki-kouzinas3

Extra tip: για να καθαρίσετε το σφουγγαράκι και να απομακρύνετε τις ακαθαρσίες, τοποθετήστε το όλη τη νύκτα σε ένα διάλυμα με 1 φλιτζάνι νερό και 2 κουταλιές της σούπας αλάτι. Επίσης, αυτό το τέχνασμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για υφάσματα από μικροΐνες. Εναλλακτικά, τοποθετήστε το σφουγγάρι στο φούρνο μικροκυμάτων. Απαιτούνται μόλις λίγα λεπτά και θα έχουν εξουδετερωθεί όλα τα μικρόβια!

pos-tha-xefortothis-oli-ti-skoni-mono-me-ena-sfoungaraki-kouzinas4