Να τι κάνουμε κάθε μέρα & καταστρέφουμε τα κοσμήματά μας

Η πρωινή μας ρουτίνα είναι αρκετά βάναυση (τουλάχιστον των περισσοτέρων από εμάς): αφού δίνουμε μάχη με το ξυπνητήρι, σηκωνόμαστε τελικά άρον άρον και σπεύδουμε στο μπάνιο για ένα ντους. Και εδώ, σας διακόπτουμε: φοράτε ήδη τα κοσμήματά σας ή έχετε ξεχάσει να τα βγάλετε και όλη τη νύχτα κοιμηθήκατε π.χ. με τη βέρα σας; Αν ναι, μόλις έχετε αρχίσει αργά αργά να καταστρέφετε το δαχτυλίδι, το ρολόι ή το κρεμαστό σας.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αφαιρείται κάθε είδους κόσμημα από πάνω σας προτού απολαύσετε το μπάνιο σας μιας και το σαμπουάν και το conditioner μαλλιών έχουν την τάση να προσκολλώνται στις μικρές κοιλότητες των μετάλλων, γεγονός που προκαλεί σημαντικές αλλοιώσεις με την πάροδο του χρόνου.

Πριν βιαστείτε να πετάξετε οτιδήποτε γυαλιστερό από πάνω σας, να τονίσουμε ότι η ζημιά προκαλείται αν το μέταλλο έρχεται σε καθημερινή επαφή με σκληρό νερό ή και σαπούνι. Για παράδειγμα, είναι αρκετά ασφαλές να κάνετε ένα γρήγορο ντους μια στα τόσα μετά το γυμναστήριο φορώντας το αγαπημένο σας κολιέ.

Και μη νομίσετε ότι έχει να κάνει αποκλειστικά με την ποιότητα του αντικειμένου ή την τιμή του: είτε έχετε ξοδέψει μια περιουσία για ένα κόσμημα είτε μερικά δολάρια, οι μικρές σταγόνες νερού που εγκλωβίζονται, μπορούν να φθείρουν το μέταλλο και να φέρουν σκουριά. Γι’ αυτό, καλό είναι να αποφεύγετε την επαφή με το νερό, τουλάχιστον όσο είναι εφικτό.