Να γιατί πρέπει να βάζουμε ξύδι στο πλυντήριο ρούχων

Όλες οι νοικοκυρές γνωρίζουν πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις μέσα στο σπίτι (να καθαρίσεις, να γυαλίσεις, να μαγειρέψεις κλπ) με λίγο ξύδιΈτσι, το ξύδι γίνεται ο αναντικατάστατος βοηθός!

Στην αγορά κυκλοφορούν εδώ και χρόνια προϊόντα για το πλύσιμο των πιάτων που περιέχουν ξύδι και αποτελούν απόδειξη ότι – όσον αφορά τουλάχιστον το πλύσιμο – το ξύδι έχει μαγικές ιδιότητες! Τώρα μαθαίνουμε ότι μπορούμε να προσθέσουμε το ξύδι και στο πλυντήριο ρούχων και παρακάτω θα διαβάσετε τους λόγους που πρέπει να το κάνετε!

na-giati-prepi-na-vazoume-xidi-sto-plintirio-rouchon1

Διαβάστε ακόμα: Πώς να αφαιρέσεις από τα ρούχα τους επίμονους λεκέδες από ιδρώτα

Το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει!

  • Το ξύδι έχει μαλακτικές ιδιότητες, γεγονός που βοηθάει τα ρούχα με χοντρή πλέξη να παραμένουν μαλακά.
  • Το ξύδι, όπως προείπαμε, φημίζεται για τις καθαριστικές του ιδιότητες. Όταν λοιπόν έχετε να καταπολεμήσετε λεκέδες από ιδρώτα ή λίπος, μπορείτε να βρέξετε το λερωμένο σημείο με λίγο ξύδι πρώτα και έπειτα να προσθέσετε περί τα 50 ml και στον κάδο του πλυντηρίου.
  • Αν οι άσχημες μυρωδιές (π.χ. από ιδρώτα) επιμένουν, μη φοβηθείτε να προσθέσετε 100 ml ξίδι στον κάδο του πλυντηρίου την ώρα που γίνεται το ξέβγαλμα. Οι ευτυχείς ιδιοκτήτες κατοικίδιων γατών, μπορούν να εξουδετερώσουν την άσχημη μυρωδιά που μένει στα ρούχα μετά από κάποιο “ατύχημα” με λίγο ξύδι.

na-giati-prepi-na-vazoume-xidi-sto-plintirio-rouchon2

  • Αν αγοράζετε ρούχα από δεύτερο χέρι, θα έχετε παρατηρήσει πως μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο να απαλλαγούμε από περίεργες, δυσάρεστες οσμές. Και εδώ θα σας βοηθήσει το ξύδι, αν ξεπλύνετε με αυτό τα ρούχα.
  • Το ξύδι θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε και από λεκέδες σκουριάς στα ρούχα. Ετοιμάστε μια πάστα από ξύδι και αλάτι και τρίψτε τη πάνω στο λεκέ. Αφήστε την πάστα να δράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε ως συνήθως.
  • Τέλος, αν προσθέσετε ξύδι στο πλυντήριο, αποτρέπεται η δημιουργία μούχλας και ενισχύεται η ορθή λειτουργία του πλυντηρίου.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί δε μυρίζουν τα ρούχα μου αφού βάζω μαλακτικό;