The Jellyfish project: ένα σπίτι διαφορετικό από τα άλλα

Jellyfish project

To σπίτι – μέδουσα βρίσκεται στην Marbella (μεσογειακή ακτή της Ισπανίας). Τα γειτονικά κτίρια όμως εμποδίζουν τη θέα προς τη θάλασσα και γι’ αυτό οι ευφάνταστοι αρχιτέκτονες αποφάσισαν να φτιάξουν την πισίνα στην κορυφή του κτιρίου, για να βλέπει τη θάλασσα όποιος κάνει τις βουτιές του ή απολαμβάνει χαλαρός την ηλιοθεραπεία του.

Το σπίτι είναι οργανωμένο γύρω από δύο διαδρομές κυκλοφορίας: μια «γρήγορη» και μια «αργή»  με σκάλες, οι οποίες διαπλέκονται για να μπορέσει κανείς να διασχίσει και τα τέσσερα επίπεδα του. Η αποπνικτική ακτινοβολία που παράγει ο ισπανικός ήλιος,  φιλτράρεται συνεχώς μέσω του γυάλινου τοίχου της πισίνας και του πατώματος, δημιουργώντας ιριδίζοντες κυματισμούς και τυρκουάζ  αντανακλάσεις σε όλο το σπίτι. Ως εκ τούτου, μπορεί κάποιος να δει την πισίνα σχεδόν από όλους τους χώρους του εσωτερικού του σπιτιού.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε υπέροχες φωτογραφίες τόσο από το εσωτερικό όσο και από τον εξωτερικό χώρο της οικίας.

marbella1

 

marbella2

 

marbella3jpg

 

marbella4

 

marbella5jpg

 

marbella6

 

marbella7

 

marbella8