Οι πολλαπλές χρήσεις της οδοντόβουρτσας για τον καθαρισμό του σπιτιού

Σίγουρα γνωρίζετε ότι πολλά από τα αντικείμενα που έχουμε στο σπίτι, έχουν πολλαπλές χρήσεις και ευρύ φάσμα εφαρμογών. Και σήμερα θα επικεντρωθούμε στο πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την συνηθισμένη οδοντόβουρτσα για να καθαρίσουμε και να διορθώσουμε προβλήματα μέσα στο σπίτι.

Η οδοντόβουρτσα μπορεί να μετατραπεί στο κατάλληλο εργαλείο αν θέλουμε να καθαρίσουμε δυσπρόσιτα σημεία. Αλλά μπορείτε να την μετατρέψετε σε ακόμα πιο βολικό εργαλείο αρκεί να την κάψετε για μερικά δευτερόλεπτα.

Δεν βρίσκετε τον κατάλληλο τρόπο για να καθαρίσετε τους αρμούς μεταξύ των πλακιδίων; Σας έχουμε τη λύση: κόψτε την οδοντόβουρτσα και “κουμπώστε” μόνο την κεφαλή σε ένα τρυπάνι. Βουρτσίστε τα πλακάκια σας και καθαρίστε τις ενώσεις εύκολα και γρήγορα.

Επίσης, μια οδοντόβουρτσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χτένα για τα φρύδια και τις βλεφαρίδες. Και μπορείτε ακόμα να βάψετε και τα μαλλιά σας, χωρίς να δημιουργούνται κενά.

Αν πρόκειται να εκμεταλλευτείτε μια οδοντόβουρτσα για αισθητική χρήση, μην παραλείψετε να την απολυμάνετε. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε αντιβακτηριακό σπρέι.

Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε μια οδοντόβουρτσα για να καθαρίσετε ευαίσθητα ή εύθραυστα σημεία, όπως το φίλτρο από το πιστολάκι ή το ακουστικό του τηλεφώνου, είναι καλό να έχετε μαλακώσει πρώτα τις τρίχες. Για να το κάνετε αυτό, βυθίστε το βουρτσάκι μερικά λεπτά σε βραστό νερό.

Και τέλος, με μια οδοντόβουρτσα είναι πολύ εύκολο να ξεφλουδίσετε τις πατάτες!