Αποφύγετε τα λάθη κατά την επιλογή κουρτίνας

Οι κουρτίνες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού του σπιτιού και γι΄αυτό θα πρέπει να είναι σε πλήρη αρμονία με αυτό. Οποιαδήποτε ασυμφωνία μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικά αποτελέσματα και δεν πρέπει να γίνονται τέτοια λάθη. Το κυριότερο λάθος που κάνουμε με τις κουρτίνες είναι ότι το… παρακάνουμε. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ακόμη και τα πιο απλά σχέδια ή υφάσματα μπορούν να μετατρέψουν όχι μόνο ένα παράθυρο στο σπίτι σας αλλά και ολόκληρο το εσωτερικό του.

Πώς να αποφύγετε τα λάθη κατά την επιλογή κουρτίνες
Είναι καλύτερο οι κουρτίνες που θα επιλέξετε να ταιριάζουν με το χρώμα των επίπλων και όχι το χρώμα της ταπετσαρίας ή του χαλιού που έχετε στο πάτωμα. Επιπλέον, οι κουρτίνες θα πρέπει να είναι είτε πιο σκουρόχρωμες είτε πιο ανοιχτόχρωμες από το χρώμα του τοίχου για να μην “χάνονται”. Όσο για την υφή, σε αυτή την περίπτωση, σημείο αναφοράς για την επιλογή σας θα πρέπει να είναι το ύφασμα των επίπλων ή των καλυμμάτων. Επιπλέον, να θυμάστε ότι ένα μονόχρωμο ύφασμα και χωρίς σχέδια εναρμονίζεται καλύτερα με τα γύρω αντικείμενα.

Σε ένα μικρό, σκοτεινό δωμάτιο είναι καλύτερο να επιλέξετε ύφασμα με χαλαρή υφή, και να επιλέξετε πολύ προσεκτικά και τα υπόλοιπα διακοσμητικά. Όσο πιο απλό είναι το παράθυρο, τόσο πιο μεγάλο θα φαίνεται το δωμάτιο θα φαίνεται.

1. Διαφανής & πουά


Μια τέτοια κουρτίνα είναι κατάλληλη για την κρεβατοκάμαρα ή το καθιστικό.

2. Με πεταλούδες


Αυτό το σχέδιο κουρτίνας είναι ιδανική επιλογή για το παράθυρο της κουζίνας.

3. Γυαλιστερό ζακάρ


Αυτού του είδους οι κουρτίνες δίνουν μεγαλοπρέπεια στο χώρο, μιας και μοιάζουν ιδιαίτερα ακριβές και πολυτελείς. Είναι ιδανικές για το χώρο της βιβλιοθήκης ή το σαλόνι.

4. Η γοητεία της απλότητας


Πολλές φορές το πιο απλό, είναι η καλύτερη επιλογή. Αυτές οι κουρτίνες ταιριάζουν στο παιδικό δωμάτιο ή την τραπεζαρία.

5. Με μεγάλα λουλούδια


Αυτές οι κουρτίνες με τα τεράστια λουλούδια είναι η κατάλληλη επιλογή για την κρεβατοκάμαρα.

6. Κουρτίνες συσκότισης


Επιλέξτε πιο χοντρά υφάσματα για χώρους που θέλετε να είναι καλά προστατευμένοι από το φως του ήλιου ή τα αδιάκριτα βλέμματα.

7. Κουρτίνες με φύλλα


Τα σατέν, κεντημένα φύλλα της ιτιάς για παράδειγμα, θα δώσουν την εντύπωση ότι ταλαντεύονται τα κλαδιά με το πρώτο φύσημα του αέρα.

8. Λουλούδια & πέταλα


Ιδανικά, θα πρέπει να συνδυάσετε τις κουρτίνες αυτές με το αντίστοιχο σχέδιό τους αλλά από τούλι.

9. Vintage στυλ


Αυτές οι κουρτίνες ταιριάζουν τόσο σε ένα κλασικό όσο και σε ένα πιο μοντέρνο σπίτι.

10. Οι τρίχρωμες


Ένας συνδυασμός τριών χρωμάτων ταιριάζει σε οποιοδήποτε σαλόνι, αρκεί να υπάρχει τουλάχιστον ένα από τα τρία χρώματα σε κάποια από τα διακοσμητικά στοιχεία.

11. Με παιδικές ζωγραφιές


Μια τέτοια κουρτίνα θα μοιάζει λες και αποτυπώσατε τις ζωγραφιές των παιδιών σας στο ύφασμα.

12. Φωτεινές & γεωμετρικές


Όμορφα χρώματα και τα ασυνήθιστα σχέδια παραπέμπουν έντονα σε Art Nouveau.