8 ιδέες για χειροποίητη βάση iPad

Τα ipad έχουν γίνει πλέον κομμάτι της καθημερινότητάς μας, ωστόσο, για να τα χρησιμοποιήσετε σωστά πρέπει να ξοδέψετε ένα αξιόλογο χρηματικό ποσό για να αγοράσετε μια καλή βάση. Βέβαια, υπάρχουν απλοί  τρόποι για να αποφύγετε αυτό το περιττό έξοδο και ταυτόχρονα να αποκτήσετε μια χειροποίητη βάση που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε. Σε αυτό το post έχουμε συλλέξει 8 παραδείγματα με home made βάσεις για ipad. Δείτε τις παρακάτω ιδέες και πάρτε ιδέες για να δημιουργήσετε τη βάση που σας ταιριάζει καλύτερα.

Βάση ipad φτιαγμένη από Legos (τα γνωστά τουβλάκια)

legos

Για εκείνους που θέλουν να φτιάξουν μια βάση μέσα σε λίγα λεπτά, ιδίως αν είναι και γονείς, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα legos των παιδιών τους. Εναλλακτικά,  ξεθάψτε τα legos από την συλλογή παιχνιδιών της παιδικής σας ηλικίας σας. Το κύριο όφελος της χρήσης των legos είναι ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε τη δική  σας βάση επιλέγοντας οποιοδήποτε χρώμα, μέγεθος και σχήμα. Μια τέτοια βάση μπορεί να φτιαχτεί μέσα σε λίγα λεπτά, ανάλογα βέβαια με τη δεξιοτεχνία και την εμπειρία των δημιουργών. Και ένα πλεονέκτημα ακόμη… αν δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός ή η δομή της βάσης, μπορείτε απλά να την τροποποιήσετε οποιαδήποτε στιγμή .

Βάση από χάρτινη θήκη για αυγά

Egg-Carton-iPad-Holder

Πολλές φορές θεωρούμε ότι οι θήκες των αυγών είναι άχρηστες όταν αδειάσουν. Όχι πια. Χρησιμοποιήστε αυτές τις χάρτινες θήκες για να φτιάξετε τη δική σας ανθεκτική βάση για iPad. Τοποθετήστε το iPad ανάμεσα στα κενά της χάρτινης θήκης αυγών, για να σας παρέχει την απαραίτητη στήριξη. Μπορείτε να ζωγραφίσετε ή να διακοσμήσετε το χαρτοκιβώτιο σύμφωνα με το γούστο σας ή να κατασκευάζετε μια νέα θήκη κάθε δεύτερη εβδομάδα.

Ένα μαξιλάρι για το iPad

pillow

Σκεφτείτε ότι είστε ξαπλωμένη στο κρεβάτι, χαλαρή και αισθάνεστε σαν να έχετε βρει τη νιρβάνα. Αν αγαπάτε πραγματικά το iPad σας, τότε γιατί να μην δώσει του δώσετε την ευκαιρία να…  χαλαρώσει στο μαξιλάρι και να νιώσει άνετα; Το μόνο που χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα μαξιλάρι για το iPad είναι ένα παλιό πανί και λίγος αφρός γλυπτικής. Το μαξιλάρι που θα προκύψει και έχει σχήμα πυραμίδας είναι ένα μαλακό στήριγμα για το αγαπημένο σας iPad και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμη και όταν βρίσκεστε στο κρεβάτι.

Βάση από ξύλινα παιχνίδια

woodentoys

Ποιός δεν έχει παίξει με ξύλινα παιχνίδια ως παιδί; Μπορεί να μεγαλώσαμε και να τα θεωρούμε πλέον άχρηστα αλλά με μόνο δύο τέτοια παιχνίδια μπορούμε να πειραματιστούμε για να κατασκευάσουμε κάτι που θα κρατήσει το  iPad στη θέση του. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια κομψή βάση που με σταθερότητα θα στηρίξει το iPad σας. Μόλις ολοκληρωθεί η βάση μπορεί εξίσου εύκολα να διαλυθεί και να τη μεταφέρετε εύκολα ακόμα και μέσα στη τσέπη σας. Και όταν φτάσετε στον προορισμό σας μπορείτε εξίσου εύκολα να τη συναρμολογήσετε εκ νέου.

Η βάση για τη λάμπα σας γίνεται στήριγμα για το iPad

lamp

Έχει σπάσει η επιτραπέζια βάση που βιδώνετε τη λάμπα στο γραφείο σας και έχετε αποφασίσει να την πετάξετε. Μην το κάνετε γιατί σας έχουμε μια ιδέα για το πως θα τη χρησιμοποιήσετε, ακόμα και χαλασμένη. Απλά χρησιμοποιήστε την άκρη, όπου κανονικά θα βιδώνατε τη λάμπα, και αντικαταστήστε τη με το iPad σας. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να την επαναχρησιμοποιήσετε, δεδομένου ότι μπορείτε να ρυθμίσετε την κατεύθυνση της αναλόγως. Μια απλή κατασκευή από βίδες απαιτείται για να κρατήσει το iPad στη θέση του. Μπορεί να ακούγεται περίπλοκο ωστόσο η όλη προσπάθεια αξίζει εκατό τοις εκατό τον κόπο.

Βάση από χαρτόνι

cardboard

Πόσα κουτιά από χαρτόνι έχουμε; Αμέτρητα! Ό, τι αγοράζουμε έρχεται σε ένα κουτί από χαρτόνι και στη συνέχεια το συγκεκριμένο κουτί από χαρτόνι πετιέται στα σκουπίδια. Ωστόσο, τώρα ακόμα και το κουτί από χαρτόνι είναι χρήσιμο πέρα από την απλή συσκευασία, καθώς με τη χρήση ενός μόνο ψαλιδιού μπορούμε να το κόψουμε και να δημιουργήσουμε εσοχές για να έχουμε μια πρωτότυπη και ανακυκλώσιμη βάση για iPad.

Βάση με τη βοήθεια μιας κρεμάστρας

hanger

Ανοίξτε την ντουλάπα σας, πιάστε μια κρεμάστρα, στρίψτε τη και… voila η νέα βάση για το iPad σας είναι έτοιμη. Απλά βεβαιωθείτε ότι οι προεξοχές που δημιουργούνται αντέχουν το βάρος για  να μπορέσουν να στηρίξουν επαρκώς το εμπρός και το πίσω μέρος του iPad και είναι ανάλογες με το μέγεθος του iPad. Η βάση είναι πολύ ελαφριά αλλά και ανθεκτική λόγω των συρμάτων από χάλυβα στο εσωτερικό της κρεμάστρας. Μια τέτοια βάση είναι εύκολη στην κατασκευή και απλή στη χρήση.

Βάση κατασκευασμένη από μολύβια και λαστιχάκια

pencil-rabber

Λαστιχάκι και μολύβια… ένας τέλειος συνδυασμός για να κρατήσει το iPad σας και λειτουργεί και ως φτηνό DIY υποκατάστατο. Η βάση κρατά το iPad σας σε μια αρκετά όρθια θέση, μιας και οι γόμες (στο πίσω μέρος του μολυβιού) παρέχουν μια ενιαία βάση. Ο σχεδιασμός χρησιμεύει επίσης και ως βοήθημα… αν ποτέ ξεμείνετε από γραφική ύλη.