8 εκπληκτικές χρήσεις του lip balm

Όλες μας αγοράζουμε lip balms, ειδικά τώρα το χειμώνα, για να αποφύγουμε τα σκασμένα χείλη. Κάποια lip balms είναι super ενυδατικά ενώ κάποια άλλα αδυνατούν να μας προσφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και έτσι είτε τα πετάμε είτε τα ξεχνάμε σε κάποια τσάντα ή τσέπη από μπουφάν.

Επειδή όμως, στις μέρες που διανύουμε, είναι καλό να μην σπαταλάμε ούτε ευρώ, σας έχουμε 8 φανταστικούς τρόπους για να αξιοποιήσετε το lip balm που μπορεί να μην ταιριάζει στα χείλη σας αλλά κάνει θαύματα σε άλλες περιπτώσεις:

#1 Προστατευτείτε από φουσκάλες
8-ekpliktikes-chrisis-tou-lip-balm
Συνήθως οι φουσκάλες δημιουργούνται από τα λάθος παπούτσια. Αν θέλετε να τις αποφύγετε, μπορείτε να κάνετε επάλειψη με lip balm στα σημεία που “χτυπάνε” τα παπούτσια.

#2 Βγάλτε εύκολα το δαχτυλίδι
8-ekpliktikes-chrisis-tou-lip-balm1
Έχει κολλήσει το δαχτυλίδι και δεν βγαίνει με τίποτα; Την επόμενη φορά που θα σας συμβεί αυτό, περάστε το δάχτυλό σας με λίγο lip balm και αφήστε το δαχτυλίδι να γλιστρήσει.

#3 Καλύψτε μικρά κοψίματα και πληγές από παρανυχίδες 
8-ekpliktikes-chrisis-tou-lip-balm2
Εάν είστε επιρρεπείς σε κοψίματα και τραυματισμούς, μια καλή ιδέα για να καλύψετε το τραύμα είναι η επάλειψη με λίγο lip balm. Σίγουρα, δεν αποτελεί υποκατάστατο του επίδεσμου, αλλά είναι ένας πολύ καλός τρόπος να “σφραγίσετε” ένα μικρό ευαίσθητο σημείο μέχρι να επουλωθεί η πληγή.

#4 Πείτε αντίο στο φριζάρισμα
8-ekpliktikes-chrisis-tou-lip-balm3
Οι περισσότερες έχουμε πρόβλημα σε καθημερινή βάση με τα μαλλιά μας, ειδικά όταν έχει υγρασία. Το lip balm θα μπορούσε να γίνει το μυστικό όπλο που τόσα χρόνια περιμέναμε. Την επόμενη φορά που θέλετε να κάνετε μια αλογοουρά ή να τραβήξετε πίσω τα μαλλιά σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο lip balm για να κρατήσετε το φριζάρισμα υπό έλεγχο.

#5 Ενυδατώστε την ευαίσθητη μύτη 
8-ekpliktikes-chrisis-tou-lip-balm4
Ίσως η πιο γνωστή εναλλακτική χρήση του lip balm είναι στην περίπτωση της ξηρού δέρματος γύρω από την μύτη. Κάθε χειμώνα, με το πρώτο κρύωμα, η μύτη και το δέρμα γύρω της ερεθίζονται σε βαθμό υπερβολικό και προκαλείται πόνος. Την επόμενη φορά, μετά από κάθε φτέρνισμα, βεβαιωθείτε ότι καλύπτετε την πονεμένη περιοχή με μια επαρκή ποσότητα lip balm.

#6 Ανοίξτε ένα παράθυρο που έχει “κολλήσει”
8-ekpliktikes-chrisis-tou-lip-balm5
Με κάθε αλλαγή θερμοκρασίας και εποχής, τα παράθυρα αρνούνται να μας υπακούσουν και να ανοίξουν. Και σε αυτή την περίπτωση το lip balm θα μπορούσε να είναι η λύση. Χρησιμοποιήστε το βάλσαμο αντί για γράσο σε οποιοδήποτε μέρος του παραθύρου και μετά – εφαρμόζοντας και λίγη δύναμη – ανοίξτε το!

#7 Γυαλίστε τα παπούτσια σας
8-ekpliktikes-chrisis-tou-lip-balm6
Μην αφήσετε τα σημάδια (ακόμα και του χρόνου) να “εγκατασταθούν” πάνω στα αγαπημένα σας παπούτσια. Για τα αγαπημένα σας δερμάτινα παπούτσια ειδικότερα, αν θέλετε να τα γυαλίσετε, μπορείτε να τα περάσετε με λίγο lip balm.

#8 Για να μην λύνονται τα κορδόνια
8-ekpliktikes-chrisis-tou-lip-balm7
Αν είστε από εκείνους τους ανθρώπους που ταλαιπωρούνται με τα λυμένα κορδόνια – που κυριολεκτικά χρειάζεται να τα δένεις ξανά και ξανά ανά 5 λεπτά, τότε το lip balm θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση. Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα στην ένωση του κόμπου και καθώς τα κορδόνια θα τρίβονται μεταξύ τους, αναγκαστικά ο κόμπος θα σφίγγει (αντί να συμβαίνει το αντίθετο).

Ποιο tip σας άρεσε περισσότερο; Γράψτε μας τα σχόλιά σας και μην ξεχνάτε να μοιράζεστε τις ιδέες με φίλους και συγγενείς!!!