5 πράγματα που έχουμε όλοι στο σπίτι μας και προκαλούν καρκίνο

Το φαγητό που τρώμε και ακόμα και ο αέρας που αναπνέουμε, μπορεί να περιέχουν επιβλαβείς τοξίνες.

Ο ίδιος εχθρός κρύβεται ακόμα και μέσα στο σπίτι μας και δεν έχει καμία σημασία αν καθαρίζουμε μια φορά την εβδομάδα ή μια φορά το μήνα. Και αυτό γιατί υπάρχουν αντικείμενα και προϊόντα που τα βάζουμε όλοι μέσα στο σπίτι μας αγνοώντας τις βλαβερές τους ιδιότητες.

Για παράδειγμα:
Τα τεχνητά γλυκαντικά που προσθέτουμε στον καφέ αντί για ζάχαρη, στην ουσία είναι πιο επιβλαβή, καθώς περιέχουν:
– Ασπαρτάμη – θανατηφόρα σε περίπτωση φαινυλοκετονουρίας και συνδεόμενη με καρκίνο του δέρματος
– Σορβιτόλη – προκαλεί διάρροια, φούσκωμα και αέρια λόγω δυσπεψίας
– Ακεσουλφάμη Κ – επηρεάζει την εγκυμοσύνη και είναι καρκινογόνος
– Η σακχαρίνη συνδέεται με τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης

Αντ ‘αυτού δοκιμάστε αυτές τις αντικαταστάσεις:
– Ξυλιτόλη – μειώνει τον κίνδυνο τερηδόνας και βελτιώνει την οστική πυκνότητα
– Σιρόπι Yacon (παράγεται από μια περουβιανή ρίζα, που μοιάζει με γλυκοπατάτα και καλλιεργείται στις ψηλές πλαγιές των Άνδεων) – βοηθά στη δυσκοιλιότητα και τροφοδοτεί τα ευεργετικά βακτηρίδια στο έντερο
– Stevia – μειώνει τη χοληστερόλη σας και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη
Προσπαθήστε να μαγειρεύετε σε κεραμικά τηγάνια και κατσαρόλες αντί για αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη, καθώς απελευθερώνουν τοξίνες στα τρόφιμα όταν αγγίζουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Οι τοξίνες αυτές είναι καρκινογόνες.

Πλαστικά μπουκάλια και δοχεία τροφίμων
Χρησιμοποιήστε γυάλινα ή μεταλλικά επαναχρησιμοποιήσιμα μπουκάλια νερού και δοχεία τροφίμων, δεδομένου ότι τα πλαστικά μπουκάλια και δοχεία τροφίμων έχουν δισφαινόλη-Α (BPA) – μια ένωση που χρησιμοποιείται για να σκληρύνει τα πλαστικά μπουκάλια. Η ουσία αυτή όμως σχετίζεται με διαταραχές του εγκεφάλου, της συμπεριφοράς και του προστάτη.

Προϊόντα καθαρισμού
Έχουμε πει πολλές φορές για τα χημικά και τις καρκινογόνες ουσίες που περιέχουν τα κοινά καθαριστικά που βρίσκουμε στα ράφια των καταστημάτων. Αν θέλετε να απαλλαχθείτε από αναπνευστικά προβλήματα και ορμονικές ανισορροπίες που αυτά προκαλούν, βάλτε στο ντουλάπι με τα καθαριστικά σόδα και ξύδι.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, διαβάστε: Σόδα & ξύδι για όλο το σπίτιΣόδα & αλάτι για να ξεβουλώσετε το νεροχύτηΜηλόξυδο, το θαυματουργό: σκοτώνει βακτήρια & καθαρίζει όλο το σπίτιΝα γιατί πρέπει να βάζουμε ξύδι στο πλυντήριο ρούχωνΑπομακρύνετε τα άλατα με ξύδι

Αποσμητικά χώρου
Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Ακτινοβολίας, Χημικών και Περιβαλλοντικών Κινδύνων της Αγγλίας, τα κοινά αποσμητικά χώρου περιέχουν μεγάλη ποσότητα φορμαλδεΰδης – καρκινογόνο που σχετίζεται με πολλές σοβαρές ασθένειες. Χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια αντί του κοινού αποσμητικού χώρου, δεδομένου ότι τα αποσμητικά χώρου είναι πιο επικίνδυνα από τον καπνό του τσιγάρου και μπορούν να προκαλέσουν άσθμα, ορμονικές ανισορροπίες και αναπνευστικά προβλήματα.