Συναισθηματική επικοινωνία: πως θα αναπτύξετε μια υγιή σχέση ζωής

Κάθε γυναίκα θέλει να αγαπηθεί και να μην περνάει μόνη την καθημερινότητά της. Ωστόσο, χρειάζονται κάποια γυναικεία τεχνάσματα και κόλπα (γι’ αυτό άλλωστε είμαστε τόσο επιδέξιες), για να έχουμε επιτυχία στις διαπροσωπικές μας σχέσεις και να κερδίσουμε μια για πάντα την καρδιά του συντρόφου μας.

Ποια είναι αυτά τα γυναικεία κόλπα;

Οι γυναίκες, από τη γέννησή μας, έχουμε την ικανότητα να ερωτοτροπούμε με το αντίθετο φύλο και να προσελκύουμε την προσοχή των ανδρών. Μερικές φορές όμως, αυτές οι ικανότητες παραμένουν σε αδράνεια, είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω επιλογής. Για να ξυπνήσουμε το θηλυκό μέσα μας, αξίζει να θυμηθούμε τα μυστικά και τα κόλπα που χρησιμοποιούνται από… καταβολής του κόσμου.

Μια γυναίκα ξέρει πως να κολακεύει το σύντροφό της. Ανακαλύψτε στον άνθρωπό σας τη θετική του πλευρά και υπερτονίστε όλα όσα αγαπάτε και θαυμάζετε πάνω του. Για τον άντρα, είναι ακρογωνιαίος λίθος το να αισθάνεται σημαντικός και να νιώθει το σεβασμό σας. Μην ξεχνάτε να τον συγχαίρετε για τις επιτυχίες του και φροντίστε οι  φιλοφρονήσεις σας να είναι ειλικρινείς και να προέρχονται πραγματικά μέσα από την καρδιά σας.

Μια γυναίκα ξέρει πότε πρέπει να δείξει αδυναμία και να ζητήσει έναν ισχυρό άνδρα δίπλα της. Οι εκπρόσωποι του ισχυρού φύλου θέλουν να κρατούν τα ηνία και αισθάνονται άβολα με γυναίκες ισχυρότερες από εκείνους, είτε ηθικά είτε σωματικά. Μπορείτε λοιπόν να ζητήσετε από το σύντροφό σας μια μικρή χάρη ή βοήθεια, γεγονός που θα τον βοηθήσει να δείξει τα ιπποτικά χαρακτηριστικά του.

Μια γυναίκα ξέρει να ακούει. Προσπαθήστε να κάνετε τον άνθρωπό σας να σάς ανοιχτεί, να μιλήσει και φροντίστε να ακούσετε με προσοχή αυτά που έχει να σας πει. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι απασχολεί το έτερον μας ήμισυ σε κάθε φάση της κοινής μας ζωής. Δείξτε ότι νοιάζεστε για τα συμφέροντά του και ότι αναγνωρίζετε τους κόπους του. Μην ξεχνάτε ότι στην εποχή μας είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί ένας καλός συνομιλητής και αυτό είναι κάτι που σίγουρα θα εκτιμήσει ο σύντροφός σας.

Μια γυναίκα δεν εξαρτάται πλήρως από τον άλλον. Και από την άλλη βέβαια, ένας σωστός άνδρας δεν θεωρεί τη γυναίκα κτήμα του αλλά της αφήνει πάντοτε περιθώρια αυτονομίας και ανεξαρτησίας.

Μια γυναίκα παραμένει πάντα ένα μυστήριο. Δεν είναι απαραίτητο να είμαστε “ανοιχτό βιβλίο” σε όλες τις πτυχές της ζωής μας. Δεν χρειάζεται ο σύντροφός μας να γνωρίζει κάθε “κουραστική” λεπτομέρεια της καθημερινότητάς μας ή της πρότερης ζωής μας.

Μια γυναίκα ξέρει πως να φροντίσει τον άλλον. Σίγουρα, ανάμεσα στα γυναικεία τεχνάσματα, είναι και η τάση που έχουμε για περιποίηση και φροντίδα, είναι αυτό το μητρικό αδάμαστο ένστικτο! Εξάλλου, αυτό που ψάχνουν οι άνδρες σε ‘μας είναι η θηλυκότητα, η ευγένεια και η καλοσύνη.