Πρωινό sex: τα συν και τα πλην

Hot, hot, hot θέμα… αν και δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα υπήρχαν μειονεκτήματα στην όλη διαδικασία.

Οι περισσότεροι έχουμε συνηθίσει να κάνουμε σεξ σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας και κυρίως τα βράδια. Οι σεξολόγοι ανά τον κόσμο όμως συμβουλεύουν να ερχόμαστε πιο κοντά με τον σύντροφό μας τις πρωινές ώρες. Οι μελέτες δείχνουν ότι αυτή η διαδικασία όχι μόνο βελτιώνει τη διάθεση, αλλά έχει επίσης ισχυρό θετικό αντίκτυπο στην υγεία των ανδρών και των γυναικών.

Ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα του πρωινού sex;

Μειονεκτήματα:
1. Το πρωί η αναπνοή είναι κακή. Και αυτό το μικρό στοιχείο είναι ικανό να καταστρέψει την ρομαντική διάθεση.
2. Το πρωί η εμφάνισή μας είναι – εκ των πραγμάτων – απεριποίητη: το πρόσωπο είναι πρησμένο, είμαστε αναμαλλιασμένοι κλπ. Είναι πολύ υποκειμενικό λοιπόν το κατά πόσο μια τέτοια εμφάνιση μπορεί να ανεβάσει τη σεξουαλική διάθεση του συμντρόφου μας.
3. Ο οργανισμός μας δεν έχει ακόμη ξύπνησει και δεν υπάρχει η απαραίτητη διάθεση για… ρυθμικές κινήσεις.
4. Για όσους δουλεύουν, το πρωινό σεξ σημαίνει ότι θα πρέπει να ρυθμίσουν νωρίτερα τα ξυπνητήρια τους. Είμαστε τώρα σε θέση να χάνουμε λεπτά ύπνου; Ή να πάμε στη δουλειά παραλείποντας (αναγκαστικά) το πρωινό γεύμα;
5. Η σεξουαλική διάθεση των ανδρών φαίνεται να κορυφώνεται περίπου στις 7:00 – 8:00 το πρωί. Αντιθέτως, η λίμπιντο των γυναικών αυξάνεται τις βραδινές ώρες. Έτσι, είναι πολύ πιθανό, όταν εκείνος θέλει, εσύ να μην έχεις διάθεση.

proino-sex-ta-sin-ke-ta-plin1

Πλεονεκτήματα: 
1. Το πρωινό σεξ μπορεί να έχει τα ίδια οφέλη με τη γυμναστική. Κατά τη διάρκεια της πράξης, γυμνάζονται πολλοί μύες, ειδικά αυτοί των γλουτών και της πυέλου.
2. Ο οργανισμός είναι πιο χαλαρός και ξεκούραστος με αποτέλεσμα να ανταποκρίνεται και να απολαμβάνει περισσότερο τις πράξεις στοργής. Γι’ αυτό και την υπόλοιπη μέρα θα… λάμπετε.
3. Επειδή ούτε ο εγκέφαλος έχει “ξυπνήσει” πλήρως, έχουμε λιγότερα ταμπού και έτσι ανταποκρινόμαστε καλύτερα στις φαντασιώσεις.
4. Χάρη στο σεξ παράγονται οι ενδορφίνες, οι οποίες βοηθούν στη συγκέντρωση και στην αυτοσυγκράτηση κατά τη διάρκεια της ημέρας.
5. Το πρωί έχουμε περισσότερη διάθεση, μιας και είμαστε ξεκούραστοι. Πολλές φορές, όσο και αν ποθούμε τον σύντροφό μας, αδυνατούμε να λειτουργήσουμε σεξουαλικά το βράδυ, μόνο και μόνο εξαιτίας της κούρασης που μας καταβάλλει.
6. Το πρωινό σεξ μειώνει τις πιθανότητες ημικρανίας ενώ ομαλοποιεί και την αρτηριακή πίεση.