Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε σεξ, σύμφωνα με την ηλικία μας

Τα τελευταία χρόνια περισσότερο μιλάμε για το σεξ, παρά κάνουμε. Το πρόβλημα είναι ότι οι ανάγκες της καθημερινότητας μάς αποσπούν όλο τον πολύτιμο χρόνο και ενέργεια που διαθέτουμε με αποτέλεσμα να μειώνεται κατά πολύ ο ποιοτικός χρόνος που μπορούμε να διαθέσουμε στον σύντροφό μας.

Για μερικούς ανθρώπους, η σεξουαλική επαφή δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετή, ενώ για άλλους αυτή η συχνότητα μπορεί να φαντάζει ελάχιστη ή και υπερβολική.

Για το σκοπό αυτό, το Ινστιτούτο Kinsey διεξήγαγε έρευνα με σκοπό να αποκαλύψει πόσο συχνά κάνουμε σεξ ανάλογα με την ηλικία μας. Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

18 – 29 ετών: (κατά μέσο όρο) 112 φορές το χρόνο
30-39 ετών: (κατά μέσο όρο) 86 φορές το χρόνο
40-49 ετών: (κατά μέσο όρο) 69 φορές το χρόνο

Στην περίπτωση αυτή, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως: το 13% των παντρεμένων ζευγαριών έχουν σεξουαλικές επαφές μόνο λίγες φορές το χρόνο, το 45% συνευρίσκονται αρκετές φορές το μήνα, το 34% κάνουν σεξ δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα και το 7% τέσσερις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα!

Η ιστοσελίδα “Your Tango”, στη συνέχεια, διεξήγαγε τη δική της έρευνα μεταξύ των παντρεμένων αναγνωστών της, προκειμένου να προσδιορίσει τον ελάχιστο, μέσο αλλά και ιδανικό αριθμό των σεξουαλικών επαφών ανά μήνα. Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:
Ελάχιστο όριο: Μια φορά το μήνα
Μέσος όρος: Μια φορά την εβδομάδα
Ιδανικά: Τρεις έως πέντε φορές την εβδομάδα