7 τύποι γυναικών που είναι μόνες αλλά δεν καταλαβαίνουν το γιατί

Όλες έχουμε μια φίλη που ενώ είναι και έξυπνη και όμορφη και ανεξάρτητη… εξακολουθεί να είναι μόνη. Μια φίλη, που ενώ φαίνεται ότι έχει όλο το “πακέτο”, είναι ιδιαίτερα άτυχη στο κομμάτι των σχέσεων.

Φταίνε μόνο οι άνδρες ή οι κακές επιλογές; Μήπως φταίμε και εμείς λίγο για αυτές τις κακές επιλογές;

Ποιες γυναίκες αντιμετωπίζουν τη μοναξιά σε μεγαλύτερο βαθμό;

Οι γυναίκες που αγαπούν (μόνο) τα “κακά” παιδιά
Αν και μας θυμίζουν τους εφηβικούς μας έρωτες, οι γυναίκες αυτές επιλέγουν άνδρες που προκαλούν έναν έντονο ενθουσιασμό. Το κύριο θεμέλιο της σχέσης τους είναι η αδρεναλίνη και όταν αυτή υποχωρήσει – όπως είναι φυσικό να συμβεί με την πάροδο του χρόνου – διαλύεται και η σχέση. Εκείνη μπορεί να τον θέλει τρελά, όσο εκείνος δεν είναι διαθέσιμος και δεν υποκύπτει στη γοητεία της, αλλά μόλις τον κατακτήσει… χάνεται το ενδιαφέρον. Τότε είναι που εκείνη (μάλλον) συνειδητοποιεί ότι δεν τον ήθελε στην πραγματικότητα. Και συνεχίζει μέχρι να βρει μια νέα πηγή… αδρεναλίνης.

Οι γυναίκες που προσελκύουν (μόνο) τους… αχρείους
Καμία γυναίκα δεν θέλει να την αντιμετωπίζει ο σύντροφός της με τρόπο που δεν της αξίζει. Μερικές φορές όμως, αυτό ακριβώς συμβαίνει. Αυτή η γυναίκα είναι μόνη της, γιατί συνεχώς προσελκύει την προσοχή εκείνων των ανδρών που δεν είναι έτοιμοι και ικανοί να ανταποδώσουν την αγάπη και τα θετικά συναισθήματα. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η ίδια υποτιμά τον εαυτό της ή ότι έχει daddy issues… απλώς δεν έχει βρεθεί ακόμα ο κατάλληλος τύπος για να αρπάξει την ευκαιρία.

Οι γυναίκες που οδηγούν τους άνδρες στην… τρέλα 
Είναι ο τύπος της γυναίκας που μπορεί να της στέλνουν ταυτόχρονα μήνυμα πέντε διαφορετικοί άνδρες. Είναι ο τύπος της γυναίκας που ξυπνά τα ένστικτα κάθε άνδρα και είναι πολύ ποθητή. Και οι άνδρες το ξέρουν… και τη θεωρούν “βραβείο”. Ένα βραβείο όμως που στο τέλος δεν έχει παραλήπτη μιας και αυτή η γυναίκα δεν ξέρει πως να διαχειριστεί την προσοχή των ανδρών και ως εκ τούτου παραμένει μόνη. Δεν έχει όμως κανένα πρόβλημα να νιώσει έντονα συναισθήματα ή να τα εκδηλώσει· το πρόβλημά της είναι να επιλέξει το ταίρι εκείνο που θα βιώσει μαζί του τον δυνατό έρωτα.

Οι γυναίκες που νομίζουν ότι δεν μπορούν να προσελκύσουν κανέναν άνδρα
Είναι απολύτως σίγουρο ότι αυτές οι γυναίκες δεν γνωρίζουν το νόμο της έλξης, ακόμη και αν ο τύπος στο μπαρ τις κοιτάζει ήδη μια ώρα· αυτές νομίζουν ότι ψάχνει να βρει τη σερβιτόρα. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα έλλειψη αυτοπεποίθησης αλλά φανερώνει μια γυναίκα που νιώθει λίγο αβοήθητη σε σχέση με τους άνδρες.

Οι γυναίκες που συγκρίνουν συνεχώς τον νυν με τον πρώην
Αυτή η γυναίκα ίσως ακόμα να αγαπά τον πρώην της αλλά ίσως και να τον μισεί (ειλικρινά). Σε κάθε περίπτωση, ο νέος της σύντροφος υπόκειται σε αυτή τη σύγκριση. Μερικές φορές, ο νέος αγαπημένος δεν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις ενώ άλλες είναι πολύ καλός για να είναι αληθινός. Η συνεχής σύγκριση σκοτώνει κάθε ελπίδα για την ομαλή πορεία και συνέχεια μιας νέας σχέσης.

Οι γυναίκες που είναι απορροφημένες από την εργασία τους 
Οι γυναίκες εργασιομανείς διακρίνονται από το έντονο πάθος τους για τη δουλειά σε τέτοιο βαθμό που δεν έχουν ούτε ένα δευτερόλεπτο να ανησυχήσουν για κάτι άλλο. Όταν δε γνωρίζουν έναν άνθρωπο που είναι εξίσου απορροφημένος από τη δουλειά του, δεν αισθάνονται ούτε στο ελάχιστο την ανάγκη για να αλλάξουν κάτι στην καθημερινότητά τους. Αυτού του είδους οι γυναίκες ψάχνουν έναν σύντροφο να αγαπά εξίσου τη δουλειά του όσο την αγαπούν και εκείνες.

Οι γυναίκες που αγαπούν όσους τις αγαπούν 
Παραμένει άγνωστο εάν αυτές οι γυναίκες αγαπούν κάποιον λόγω του χαρακτήρα του ή απλά επειδή τους έχει εκφράσει και εκείνος συναισθήματα αγάπης. Αν και δεν παραδέχονται ότι τους αρέσει να τραβούν πάνω τους την προσοχή, κυριολεκτικά “ανθίζουν” όταν τις περιλούζουν κύματα συμπάθειας από την ανδρική μεριά. Μερικές φορές νομίζουν ότι είναι ερωτευμένες αλλά στην πραγματικότητα είναι τόσο τυφλωμένες από τον άνδρα που απλά έχει δείξει ενδιαφέρον για εκείνες είναι τόσο τυφλωμένοι από έναν άνθρωπο ο οποίος έχει δείξει ενδιαφέρον σε αυτό, που πολλές φορές δεν τους νοιάζει με ποιον έχουν σχέση αρκεί να… έχουν σχέση. Ωστόσο, ακόμα και αυτές οι γυναίκες, σύντομα συνειδητοποιούν ποια είναι τα αληθινά συναισθήματά τους.