Πως θα αποφύγετε τα συγκάματα στην περιοχή των μηρών

Όταν υπάρχει έντονη τριβή στο δέρμα, ειδικά τους πιο θερμούς μήνες του χρόνου, δημιουργείται ένα δυσάρεστο πρόβλημα: τα συγκάματα.

Τις περισσότερες φορές εμφανίζονται τα συγκάματα ανάμεσα στα πόδια, φαινόμενο που γίνεται πιο έντονο όσο ιδρώνουμε λόγω της τριβής που προκαλείται στο εσωτερικό των μηρών.

Αν ταλαιπωρείστε από το ίδιο πρόβλημα, υπάρχουν τέσσερις πολύ απλοί τρόποι για να το αντιμετωπίσετε.

1. Επιλέξτε τα κατάλληλα ρούχα
pos-tha-apofigete-ta-sigkamata-stin-periochi-ton-miron1
Κατά τη διάρκεια της άσκησης – γυμναστικής, προτιμήστε να φοράτε σορτς, παντελόνια, κολάν ή μπλούζα με συμπιεστική ισχύ. Αυτό θα αποτρέψει π.χ. τους γοφούς σας από το να τρίβονται μεταξύ τους.

2. Ταλκ, το θαυματουργό
pos-tha-apofigete-ta-sigkamata-stin-periochi-ton-miron2
Περιοδικά, βάλτε λίγο ταλκ στην προβληματική περιοχή προκειμένου να εξαλείψετε τις σταγόνες του ιδρώτα και άρα την υγρασία. Βέβαια, υπάρχουν και 10 χρήσεις του ταλκ… που ούτε καν φαντάζεσαι.

3. Αποσμητικό
pos-tha-apofigete-ta-sigkamata-stin-periochi-ton-miron3
Ένας άλλος εξίσου αποτελεσματικός τρόπος για να αποφευχθεί η τριβή, είναι το συνηθισμένο αποσμητικό. Απλά, προτιμήστε ένα αποσμητικό σε μορφή στικ. Θα λειτουργήσει ως λιπαντικό, αποτρέποντας την τριβή. Α, και ως μπόνους, ελέγχει την εφίδρωση. Μπορείτε επίσης να δείτε αυτές τις 5 σπιτικές “συνταγές” για αποσμητικό.

4. Διάφορα έλαια
pos-tha-apofigete-ta-sigkamata-stin-periochi-ton-miron4
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε έλαιο: από ελαιόλαδο και αμυγδαλέλαιο μέχρι βούτυρο καριτέ και λάδι καρύδας. Με τον τρόπο αυτό θα έχετε ένα 3 σε 1 αποτέλεσμα: ενυδάτωση, ωραία μυρωδιά αλλά και γρήγορη απορρόφηση.