Μύθος ή πραγματικότητα: Να πίνω νερό με λεμόνι το πρωί;

Λένε πως το να ξεκινήσετε την ημέρα σας με ζεστό νερό με λεμόνι είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να προσφέρετε στον οργανισμό σας. Τελικά αυτή η θεωρία είναι μύθος ή πραγματικότητα;

Το ζεστό νερό βοηθάει στην τόνωση του γαστρεντερικού σας σωλήνα αλλά και τα λεμόνια  βοηθούν στην τόνωση και τον καθαρισμό του ήπατος.

Τα εσπεριδοειδή όπως το λεμόνι είναι πλούσια σε βιταμίνη C και ασκορβικό οξύ. Η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και αντιμετώπιση των κρυολογημάτων και το ασκορβικό οξύ βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου, διαδικασία που διαδραματίζει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του ανοσοποιητικού.

Αν το pH του σώματός σας είναι σε χρόνια ανισορροπία, σημαίνει πως είστε ευάλωτοι στις ασθένειες. Ακόμα κι αν τα λεμόνια σας φαίνονται όξινα, είναι εξαιρετικά αλκαλικά και ένας πολύ καλός τρόπος για να εξασφαλιστεί η ισορροπία του pH σας – ειδικά αν η διατροφή σας βασίζεται στο κρέας, το τυρί και καταναλώνετε και αλκοόλ.

Το λεμόνι σε συνδυασμό με το νερό είναι ένα φυσικό διουρητικό, το οποίο σημαίνει ότι βοηθά το σώμα να “ξεπλένει” υγρά και τοξίνες. Το κιτρικό οξύ μπορεί επίσης να συμβάλει στη μεγιστοποίηση των ενζύμων που υποκινούν το συκώτι.

Αν και προσωπικά διστάζω να εξετάσω ακόμη την ιδέα και να εγκαταλείψω τον πρωινό καφέ μου, πολλοί άνθρωποι ορκίζονται ότι μπορούν εύκολα να το κάνουν μετά από λίγες ημέρες με ξύπνημα “νερό – λεμόνι”. Ο συνδυασμός νερού και λεμονιού βοηθά ακόμα στην ενυδάτωση και στην οξυγόνωση του αίματος.
Χρόνια αφυδάτωσης μπορεί να αφήσουν θαμπάδα στο δέρμα, οπότε ξεκινήστε την ημέρα σας με το δεξί, δηλαδή με λεμόνι και νερό. Η βιταμίνη C παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση του υγιούς δέρματος και τα αντιοξειδωτικά μπορούν να καταπολεμήσουν τους παράγοντες που οδηγούν σε πρόωρη γήρανση.