Γιατί πρέπει να κάνετε μασάζ στα πόδια σας πριν τον ύπνο

Γιατί πρέπει να κάνετε μασάζ στα πόδια σας πριν τον ύπνο!

Διαβάστε παρακάτω γιατί είναι τόσο σημαντικό!

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το μασάζ είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για χαλάρωση και γενικότερα είναι ευεργετικό για τη υγεία. Επίσης, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας στο σπίτι. Το μασάζ βελτιώνει τον μεταβολισμό, αυξάνει την έκκριση ιδρώτα, μειώνει το λίπος και ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος.

Το μασάζ, εκτός των άλλων, είναι ευεργετικό και για το δέρμα μιας και το αναζωογονεί, κάνοντάς το να φαίνεται πιο υγιές και όμορφο. Επιπροσθέτως, το μασάζ μειώνει τα επίπεδα οξέων τα οποία είναι υπεύθυνα για τις κράμπες. Μπορεί, επίσης, να χαλαρώσει τους μύες και να βοηθήσει στην πέψη.

Και το πιο σημαντικό, είναι θεραπευτικό. Θεωρείται ότι τα πόδια παίζουν σημαντικό ρόλο στο νευρικό σύστημα, επειδή σε εκείνα τα σημεία υπάρχουν οι περισσότερες απολήξεις νεύρων από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος. Πολλές από αυτές τις απολήξεις συνδέονται με άλλα όργανα του σώματος και κάνοντας μασάζ στα συγκεκριμένα σημεία βοηθάτε στην καλύτερη λειτουργία τους. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί γιατροί λένε πως τα πόδια είναι ο «χάρτης» ολόκληρου του οργανισμού μας. Ως εκ τούτου, κάνοντας μασάζ στα πόδια σας και πιο συγκεκριμένα ασκώντας πίεση σε συγκεκριμένα σημεία του ποδιού βοηθάτε στη θεραπεία διαφόρων παθήσεων και στη σωστή λειτουργία των οργάνων.

Πιέστε δυνατά με τον αντίχειρα στο σημείο που θέλετε, διατηρήστε τη πίεση για μερικά δευτερόλεπτα και στη συνέχεια προχωρήστε στο επόμενο σημείο.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως για να δείτε θετικά αποτελέσματα θα πρέπει να κάνετε μασάζ για 10-15 λεπτά κάθε βράδυ πριν πέσετε για ύπνο.

map_feet