Τα λάθη που κάνουμε στο μακιγιάζ και φαινόμαστε… μεγαλύτερες

Το μακιγιάζ μπορεί να κάνει θαύματα, αρκεί να ξέρουμε 2-3 βασικούς κανόνες και να μην το παρακάνουμε. Πολλές φορές, στην προσπάθειά μας να φανούμε αψεγάδιαστες ή να αντιγράψουμε το μακιγιάζ κάποιας star του εξωτερικού, πέφτουμε σε λάθη που μόνο κακό μας κάνουν. Και το πιο βασικό από αυτά τα λάθη είναι ότι αρκετές φορές ένα λάθος μακιγιάζ μάς προσθέτει χρόνια αντί για φρεσκάδα.

Διαβάστε λοιπόν παρακάτω τι είναι καλό να αποφεύγουμε:

Σφάλμα №1 – Smokey eyes
ta-lathi-pou-kanoume-sto-makigiaz-ke-fenomaste-megaliteres
Οι πολύ σκούρες μπλε και μαύρες σκιές γύρω από τα μάτια, είναι μια καλή επιλογή για μια βραδινή έξοδο σε club, στην ηλικία των 20 – 25. Δυστυχώς, εμείς που έχουμε περάσει το συγκεκριμένο όριο, είναι καλύτερο να προτιμούμε ένα πιο ελαφρύ μακιγιάζ και σε λιγότερα έντονους τόνους. Τόσο το μαύρο eyeliner όσο και οι σκούρες σκιές, τονίζουν ακόμα περισσότερο τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια. Εάν όμως θέλετε οπωσδήποτε smokey eyes, προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε σκιές σε καφέ και γκρι αποχρώσεις.

Σφάλμα №2 – Μάσκαρα στο κάτω βλέφαρο 
ta-lathi-pou-kanoume-sto-makigiaz-ke-fenomaste-megaliteres1
Όταν βάφουμε τις βλεφαρίδες στο κάτω βλέφαρο, η ματιά γίνεται αυτόματα πιο “παιδική”, αλλά όσο περνούν τα χρόνια η μάσκαρα στο κάτω βλέφαρο δίνει πολύ έμφαση στις όποιες ατέλειες. Είναι καλύτερο να εφαρμόσετε δύο στρώσεις μάσκαρας στο επάνω, κινητό βλέφαρο για πιο έντονο βλέμμα. Με αυτή την τακτική θα έχετε 100% sexy και θηλυκή εικόνα.

Σφάλμα №3 – Κραγιόν χωρίς περίγραμμα
ta-lathi-pou-kanoume-sto-makigiaz-ke-fenomaste-megaliteres2
Καθώς μεγαλώνουμε, τα χείλη χάνουν απότομα την καμπυλότητά τους καμπύλες τους. Έτσι, το περίγραμμα με ένα μολύβι χειλιών είναι απαραίτητο. Με τη βοήθεια του περιγράμματος, που δείχνει το δρόμο για να εφαρμόσουμε σωστά το κραγιόν, τα χείλη μας θα φαίνονται “καθαρά”, χωρίς κηλίδες χρώματος.

Σφάλμα №4 – Πάρα πολύ concealer
ta-lathi-pou-kanoume-sto-makigiaz-ke-fenomaste-megaliteres3
Το concealer λειτουργεί σαν… στόκος και αποστολή του είναι να κρύψει τις ατέλειες. Αλλά, η υπερβολική ποσότητα concealer κάτω από τα μάτια, μπορεί να αποδειχθεί μοιραία και να δώσει περισσότερη έμφαση στις ρυτίδες που υπάρχουν στην περιοχή.  Αν λοιπόν χρησιμοποιείται concealer χωρίς μέτρο, η υπερβάλλουσα ποσότητα αυτού θα “κάτσει” μέσα στις πτυχές του δέρματος, προσθέτοντας τουλάχιστον 5 χρόνια. Αν θέλετε να μάθετε πως εφαρμόζεται σωστά το concealer, πατήστε εδώ.

Σφάλμα №5 – Χρωματιστή, έντονη σκιά 
ta-lathi-pou-kanoume-sto-makigiaz-ke-fenomaste-megaliteres4
Όλες μας έχουμε πειραματιστεί με μπλε, λιλά και ιριδίζουσες αποχρώσεις σε σκιές στα εφηβικά μας χρόνια. Σε μεγαλύτερη ηλικία όμως, αυτού του είδους οι σκιές, το μόνο που κάνουν είναι να τονίζουν το «πόδι της χήνας» και τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Είναι καλύτερα να επιλέξετε ματ σκιές και να τις εφαρμόσετε μόνο στο κινητό βλέφαρο, και όχι σε ολόκληρη την περιοχή (μέχρι το φρύδι).

Σφάλμα №6 – Η λάθος πούδρα
Αν επιλέξετε μια πούδρα τυχαία, το πιο πιθανό είναι να δημιουργηθεί ένα παχύ στρώμα σκόνης πάνω στο πρόσωπό σας και όλη η λιπαρότητα να μείνει εγκλωβισμένη. Έτσι, θα τονιστούν όλες οι ατέλειες του δέρματος, οι ανοιχτοί πόροι και φυσικά οι ρυτίδες. Γι’ αυτό πολλή προσοχή στην πούδρα που επιλέγετε: να ταιριάζει με τον τόνο της επιδερμίδας σας και να αφήνει ένα λείο αποτέλεσμα στο δέρμα σας.

Σφάλμα №7 – Λεπτά φρύδια
ta-lathi-pou-kanoume-sto-makigiaz-ke-fenomaste-megaliteres5
Τα λεπτά φρύδια είναι μια τάση περασμένων δεκαετιών. Τώρα, είναι στη μόδα τα πιο φυσικά φρύδια, με έντονες γωνίες. Υπάρχουν πολλά tutorials για να σχεδιάσετε μόνες σας τα φρύδια σας, ωστόσο μπορείτε να δείτε και μερικά μυστικά εδώ.