Αυτοί είναι οι κανόνες του street style για την άνοιξη

Θα τελειώσει αυτός ο χειμώνας επιτέλους; Ελπίζουμε σύντομα, γιατί εμείς έχουμε ήδη βάλει την άνοιξη στη ζωή μας… και όλα τα ανοιξιάτικα ρούχα και αξεσουάρ.

Και παρακάτω έχουμε κάποιους κανόνες για το πως θα πρέπει να ντυθούμε για να αναδείξουμε με τον καλύτερο τρόπο το προσωπικό μας στυλ:

ΜΗΝ φοράτε πάνω από 3 – 4 ογκώδη / statement αξεσουάρ
afti-ine-i-kanones-tou-street-style-gia-tin-anixi
Ο ιδανικός αριθμός είναι 3 -4 αξεσουάρ (βραχιόλια, δαχτυλίδια), αρκεί να ταιριάζουν χρωματικά ή σαν στυλ ή σαν ποιότητα.

ΜΗΝ “κρύβετε” τους εντυπωσιακούς γιακάδες κάτω από κασκόλ / πασμίνες
afti-ine-i-kanones-tou-street-style-gia-tin-anixi1
Μα, ο εντυπωσιακός γιακάς είναι ένας από τους κύριους λόγους που αγοράσατε το συγκεκριμένο παλτό. Μην το αδικείτε λοιπόν “κρύβοντάς” το κάτω από το κασκόλ. Εν ανάγκη, φορέστε ένα διακριτικό μαντήλι στο λαιμό, που δίνει γαλλική φινέτσα.

ΜΗΝ σετάρετε τα κοσμήματά σας (και σκουλαρίκια και κολιέ και βραχιόλι και δαχτυλίδι)
afti-ine-i-kanones-tou-street-style-gia-tin-anixi2
Αν βέβαια θεωρείτε ότι δεν μπορείτε να αντισταθείτε στον πειρασμό και θέλετε οπωσδήποτε να τα φορέσετε όλα, προσέξτε το μέγεθος: είναι καλύτερο να επιλέξετε πιο μικρά και διακριτικά κοσμήματα.

ΜΗΝ επιλέγετε το χρώμα της τσάντας με βάση το χρώμα των παπουτσιών
afti-ine-i-kanones-tou-street-style-gia-tin-anixi3
Τα έχουμε πει και άλλη φορά (όπως έχεις διαβάσει εδώ). Ήρθε η ώρα να ξεφύγουμε από τα παλιά στερεότυπα που έλεγαν πως το χρώμα της τσάντας πρέπει να είναι ίδιο με αυτό των παπουτσιών. Για παράδειγμα, αν τα παπούτσια έχουν έντονο χρώμα, καλό είναι να τα συνδυάσουμε με μια πιο “ήσυχη” τσάντα και minimal αξεσουάρ.

ΜΗΝ φοράτε φανταχτερά αξεσουάρ με εξίσου φανταχτερά ρούχα
afti-ine-i-kanones-tou-street-style-gia-tin-anixi4
Πρέπει να στραφούμε σε πιο “ήσυχες” και κομψές επιλογές. Είτε θα επιλέξετε έντονο μακιγιάζ με τα αντίστοιχα αξεσουάρ είτε ένα εντυπωσιακό outfit. Σε καμία περίπτωση και τα δύο μαζί.

ΜΗΝ φοράτε ρολόι σε συνδυασμό με βραδινό φόρεμα
afti-ine-i-kanones-tou-street-style-gia-tin-anixi5
Μπορεί να είναι ένα πρακτικό αξεσουάρ αλλά καλό είναι να αποφύγετε να το συνδυάσετε με ένα βραδινό φόρεμα. Προτιμήστε ένα ωραίο, εντυπωσιακό βραχιόλι. Τις υπόλοιπες μέρες και ώρες, μπορείτε να συνδυάσετε το ρολόι σας με βραχιόλια, όπως έχουμε γράψει και εδώ.

ΜΗΝ φοράτε φαρδιά δαχτυλίδια, αν δεν σας ταιριάζουν
afti-ine-i-kanones-tou-street-style-gia-tin-anixi6
Είναι τάση της μόδας τόσο τα φαρδιά όσο και τα πολλά δαχτυλίδια. Πριν τα φορέσετε όμως, καλό είναι να σιγουρευτείτε ότι ταιριάζουν στο σχήμα των δαχτύλων σας.

ΜΗΝ φοράτε μαύρα παπούτσια, επιλέξτε παστέλ αποχρώσεις
afti-ine-i-kanones-tou-street-style-gia-tin-anixi8
Η άνοιξη επιβάλλει παστέλ χρώματα και ελαφριά υφάσματα. Για να αναδείξετε καλύτερα το outfit, επιλέξτε ανοιχτόχρωμα παπούτσια και όχι μαύρα.

ΜΗΝ επιλέγετε πολύπλοκα και έντονα patterns
afti-ine-i-kanones-tou-street-style-gia-tin-anixi9
Αφορά τους λάτρεις του έθνικ στυλ. Μπορείτε να υιοθετήσετε το έθνικ στυλ χωρίς – απαραίτητα – να μοιάζετε με Ινδιάνα. Επιλέξτε γήινες αποχρώσεις με εντυπωσιακά αξεσουάρ.