4 κανόνες για να συνδυάσετε σωστά την τσάντα με τα παπούτσια

Απελευθερώστε τη φαντασία σας και κάντε όποιον συνδυασμό θέλετε, αρκεί το αποτέλεσμα να είναι κομψό και θηλυκό. Ο “κανόνας” αυτός ισχύει τόσο για τα ρούχα και αξεσουάρ που επιλέγετε όσο και για τσάντες και παπούτσια.

Επειδή όμως κάθε κανόνας έχει και εξαιρέσεις, φροντίστε να συνδυάζετε την τσάντα και τα παπούτσια σας σύμφωνα με τις ακόλουθες αρχές:

1. Χρώμα
4-kanones-gia-na-sindiasete-sosta-tin-tsanta-me-ta-papoutsia1


Η πιο ασφαλής επιλογή είναι να συνδυάσετε τσάντες και παπούτσια του ιδίου χρώματος. Μπορείτε μάλιστα να “παίξετε” με έντονα χρώματα εάν το υπόλοιπο λουκ σας βασίζεται σε μονοχρωμία. Μπορείτε να βασιστείτε σε ένα κοινό χρώμα για τσάντα και παπούτσια ή να επιλέξετε ένα από τα χρώματα της τσάντας για να έχουν τα παπούτσια σας ή αντιστρόφως κάνετε ένα ακραίο συνδυασμό τύπου colour blocking.

Διαβάστε ακόμα: Judith Leiber: η βασίλισσα της τσάντας & οι απίστευτες δημιουργίες της

2. Σχέδιο
4-kanones-gia-na-sindiasete-sosta-tin-tsanta-me-ta-papoutsia2


Ένας πολύ καλός συνδυασμός προκύπτει όταν το ένα μέρος (π.χ. τσάντα) είναι μονόχρωμο και το δεύτερο μέλος (π.χ. παπούτσια) έχει έντονο σχέδιο. Εξίσου καλή επιλογή είναι να ταιριάξετε το μοτίβο της τσάντας με αυτό του παπουτσιού.

3. Ποιότητα
4-kanones-gia-na-sindiasete-sosta-tin-tsanta-me-ta-papoutsia3


Όσον αφορά την ποιότητα και την υφή, τότε και πάλι υπάρχει ένας κανόνας που πρέπει να γνωρίζουμε. Το αποτέλεσμα θα είναι μάλλον κιτς αν επιλέξουμε μια λουστρίνι τσάντα και ίδιας ποιότητας παπούτσια. Σε αυτή την περίπτωση, προτιμήστε παπούτσια με ματ υφή ή δερμάτινα. Γενικότερα, αν μια τσάντα έχει γυαλάδες είναι καλύτερο να την συνδυάσετε με πιο “ήσυχα” παπούτσια.

Διαβάστε ακόμα: Με τι παπούτσια να συνδυάσω τη midi φούστα μου;

4. Διακοσμητικά στοιχεία
4-kanones-gia-na-sindiasete-sosta-tin-tsanta-me-ta-papoutsia4


Οι σχεδιαστές συχνά προσθέτουν σε ένα παπούτσι ή μια τσάντα διακοσμητικά στοιχεία που μπορεί να κάνουν το αγαθό “φλύαρο”. Για το λόγο αυτό, ένα από τα δύο στοιχεία και πάλι, θα πρέπει να ρίξει λίγο τους τόνους. Επίσης, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ταιριάζουν και απόλυτα: δείτε για παράδειγμα το τρίτο ζευγάρι στην παρακάτω φωτογραφία. Μια χρυσή τσάντα με έντονα διακοσμητικά στοιχεία ταιριάζει πολύ ωραία με ένα απλό ζευγάρι μπαλαρίνες.