10 tips για να διαλέξεις το ιδανικό άρωμα

10 tips για να διαλέξεις το ιδανικό άρωμα

Το άρωμα, και γενικότερα οι μυρωδιές, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην καθημερινή μας ζωή. Ο ι έρευνες μάλιστα έχουν αποδείξει ότι οι άνθρωποι απωθούμε ή έλκουμε το αντίθετο φύλο τόσο με τη φυσική μας μυρωδιά όσο και με το άρωμα που επιλέγουμε να φοράμε.

Ο πρωταγωνιστής του μυθιστορήματος “Άρωμα”, το έχει πει εξάλλου: “όποιος κατέχει τη μυρωδιά, κατέχει και τις καρδιές των ανθρώπων”.

Το άρωμα είναι ικανό για πολλά: μπορεί να γίνει μέσο έκφρασης, ευχαρίστησης, αποπλάνηση ακόμα και σήμα κατατεθέν. Εναπόκειται σε εσάς να βρείτε το δικό σας ιδανικό άρωμα.

Παρακάτω, μαζέψαμε 10 tips που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το κατάλληλο άρωμα:

Επιλέξτε άρωμα μόνο όταν είστε καλά στην υγεία σας
Πριν πάτε στο κατάστημα, ακούστε τον οργανισμό σας. Εάν αισθάνεστε κρυωμένοι ή πονάει το κεφάλι σας, είναι καλύτερα να το αναβάλλετε μέχρι να νιώσετε καλύτερα.

Αφήστε το άρωμα να ξεδιπλωθεί
Δοκιμάστε τo άρωμα εφαρμόζοντάς το απευθείας στο δέρμα και περιμένετε λίγο. Αμέσως μετά την εφαρμογή, η συγκέντρωση του αρώματος είναι πολύ υψηλή και εξαιτίας αυτού μπορεί να αισθανθείτε μόνο τις ανώτερες και μεσαίες νότες της σύνθεσής του. Μετά από 5 λεπτά όμως, το άρωμα έχει το χρόνο να ξεδιπλωθεί, και έτσι θα μπορέσετε να το αξιολογήσετε πιο σωστά.

Δοκιμάστε το άρωμα πάνω σας
Πολλές φορές έχουμε μυρίσει ένα άρωμα πάνω σε κάποιον άλλον και μας άρεσε υπερβολικά. Μόλις όμως το αγοράσαμε, χωρίς να έχουμε κάνει δοκιμή στο δικό μας δέρμα, διαπιστώσαμε ότι δεν μυρίζει και τόσο ωραίο ή ότι δεν έχει καθόλου διάρκεια. Ποτέ μη βασίζεστε στο ότι ένα άρωμα μυρίζει ωραία σε κάποιον άλλον. Πάντοτε να το δοκιμάζετε στη δική σας επιδερμίδα.

Βάλτε άρωμα μόνο στο δέρμα
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα ρούχα μας απορροφούν μεγάλη ποσότητα εξωτερικών οσμών. Όταν λοιπόν αυτές αλληλεπιδρούν με το άρωμα, μπορεί να αλλάξει ριζικά η μυρωδιά του. Για να αξιολογήσετε με ακρίβεια ένα άρωμα, εφαρμόστε μερικές σταγόνες στον καρπό σας και περιμένετε λίγα λεπτά. Επιπλέον, κάθε άτομο έχει τη δική του φυσική μυρωδιά, η οποία σε συνδυασμό με το άρωμα δημιουργεί ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Ψεκαστείτε… με μέτρο
Χρησιμοποιήστε το άρωμα το πολύ 1-2 φορές την ημέρα. Μερικοί συνηθίζουν να βάζουν άρωμα αμέσως μετά τη δουλειά ή πριν από κάποια σημαντική συνάντηση. Σε αυτή την περίπτωση είναι καλό να λαμβάνετε υπόψη τους ανθρώπους γύρω σας. Πολύ έντονες μυρωδιές, ειδικά σε κλειστό χώρο, μπορεί να ενοχλήσουν τον συνομιλητή σας.

Χρησιμοποιήστε διαφορετικές μεθόδους εφαρμογής
Αν θέλετε το άρωμα να είναι πιο έντονο, εφαρμόστε μερικές σταγόνες στο λαιμό και στα μαλλιά. Για πιο διακριτικό αποτέλεσμα, μπορείτε να ψεκάσετε στον αέρα και να περάσετε από το “σύννεφο” που δημιουργήθηκε.

10 tips για να διαλέξεις το ιδανικό άρωμα

Ακολουθήστε τους κανόνες αποθήκευσης
Είναι πολύ σημαντικό να αποθηκεύετε σωστά τα αρώματα. Η ιδανική επιλογή είναι ένα σκοτεινό και δροσερό μέρος. Εάν σας φαίνεται ότι το άρωμα άρχισε να μυρίζει διαφορετικά, βάλτε το μπουκαλάκι στο ψυγείο. Σε θερμοκρασία περίπου +5 βαθμών, αλλάζει η ταχύτητα των μορίων και το άρωμα αποκτά την αρχική του μυρωδιά.

Μην τρίβετε το σημείο μετά την εφαρμογή του αρώματος
Πολλές γυναίκες μετά την εφαρμογή του αρώματος στο σημείο των καρπών, τρίβουμε τα χέρια μεταξύ τους, πιστεύοντας ότι το άρωμα θα διεισδύσει καλύτερα στο δέρμα. Αυτή είναι μια λανθασμένη τακτική, γιατί λόγω της τριβής η οσμή «σπάει» και αλλοιώνεται.

Αναμίξτε και πειραματιστείτε
Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι το αφρόλουτρο που χρησιμοποιούμε μπορεί με κάποιο τρόπο να επηρεάσει τη μυρωδιά του αρώματος. Κατά κανόνα, η μυρωδιά του αφρόλουτρου “φεύγει” πολύ γρήγορα.Έτσι αν βάλουμε άρωμα για παράδειγμα 30 λεπτά μετά το ντους, δεν θα υπάρξει καμία “ανάμιξη”. Αν μιλάμε για μια στοχευμένη ανάμειξη με πολλές γεύσεις, τότε πρέπει να ακολουθήσετε τον εξής κανόνα: οι ανάλαφρες μυρωδιές να συνδυάζονται με εξίσου ελαφριές μυρωδιές και οι βαριές μεταξύ τους.

10 tips για να διαλέξεις το ιδανικό άρωμα

Μην βασίζεστε στην ηλικία, την εποχικότητα & τις συμβουλές από άλλους
Το άρωμα είναι σαν ένα δεύτερο δέρμα και θα πρέπει να αισθάνεστε άνετα με αυτό. Ένας ειδικός μπορεί να σας πει πόσο ντελικάτο είναι το άρωμα, ποιες βασικές νότες έχει, αλλά εσείς θα το φορέσετε. Και πρέπει να σας ταιριάζει!