Τα καλύτερα ψωμάκια κανέλας (Cinnamon Rolls)!!!

Τα καλύτερα ψωμάκια κανέλας (Cinnamon Rolls)!!!

Σας έχω τα καλύτερα ψωμάκια κανέλας (Cinnamon Rolls) που έχετε δει και έχετε φάει!!!

Τα καλύτερα ψωμάκια κανέλας (Cinnamon Rolls)!!!

Αφράτα, ζουμερά με την καταπληκτική ζύμη μπριός (σαν τσουρεκιού). Φτιάξτε τα και δεν θα ξαναφτιάξετε άλλη συνταγή αλήθεια σας λέω!!!

Υλικά για 15 ψωμάκια
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
100 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ κοφτό αλάτι
270 γρ. γάλα φρέσκο χλιαρό
60 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
2 βανίλιες
Για τη γέμιση
Ανακατεύω σε ένα μπολάκι
60 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένο
3 – 4 κ.σ. ζάχαρη (να γίνει σαν πάστα)
1 κ.γ. κανέλα
Για το γλάσο
Άχνη, λίγο γάλα και λίγη βανίλια άρωμα
Εκτέλεση:
-Στον κάδο του μίξερ – με το εξάρτημα του γάντζου για ζύμωμα – ρίχνω τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το γάλα,τη μαγιά και το αυγό και ανακατεύω για 1 λεπτό.
– Προσθέτω το αλεύρι και ζυμώνω για 3-4 λεπτά.
– Ρίχνω το βούτυρο και ζυμώνω για 3-4 λεπτά ακόμα.
– Βάζω τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω σε ζεστό μέρος να φουσκώσει 1 και μισή ώρα.
– Κόβω μπαλάκια (70 γρ. το ένα), το πλάθω σε κορδόνι χοντρό και το ανοίγω με πλάστη να πλατύνει. Το διπλώνω στη μέση κατά μήκος (δείτε φωτογραφίες) και απλώνω τη γέμιση. Ρολάρω και τα τοποθετώ σε ταψάκι με λαδόκολλα το ένα δίπλα στο άλλο με την διπλωμένη πλευρά προς τα πάνω, σε απόσταση 2 εκ. μεταξύ τους.
Τα καλύτερα ψωμάκια κανέλας (Cinnamon Rolls)!!!
– Τα αφήνω να φουσκώσουν 35-40 λεπτά ακόμα, να έρθουν να ενωθούν και να κολλήσουν μεταξύ τους.
– Τα περνάω με ένα πινέλο αυγό χτυπημένο και τα ψήνω στους 170 βαθμούς 20-25 λεπτά.
– Όταν κρυώσουν ανακατεύω σ ένα μπολ άχνη ζάχαρη και ρίχνω λίγο λίγο γάλα μέχρι να έχω ένα παχύρρευστο γλάσο. Ρίχνω και λίγη βανιλίνη και περιχύνω τα ρολάκια.
Τα καλύτερα ψωμάκια κανέλας (Cinnamon Rolls)!!!
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!
Η συνταγή είναι της κας Σόφης Τσιώπου, Οι Λιχουδιές της Σόφης