Μαγικός χυλός για πίτα με φύλλο κρούστα

20615635_10212472319618002_1348148746787824452_o

20626473_10212472319658003_599928393730507432_o

Υλικά για 10-12 φύλλα κρούστας
2 κούπες αλέυρι
μισή κούπα σπορέλαιο
2 κούπες νερό ή γάλα

Τα ανακατεύουμε να γίνει ένας χυλός, όχι πολύ σφιχτός ή νερουλός. Απλώνουμε από 2-3 κουταλιές σε κάθε φύλλο που θα βάζουμε ΕΚΤΟΣ απ το φύλλο που θα βάλουμε τη γέμιση (και να βάλετε χυλό σε αυτό το φύλο, δεν υπάρχει πρόβλημα απλά αν έχει πολλά υγρά η γέμιση θα έχει γεύση αλευρίλα). Τον χυλό που περισσεύει τον ρίχνουμε από πάνω και χαράζουμε κομμάτια και ψήνουμε περίπου 30-40 λεπτά 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα

20645321_10212472319578001_8238000771448777911_o

Θα δείτε ότι έχει τεράστια διαφορά απ το σκέτο φύλλο κρούστας και είναι ωραίο κόλπο για να πείτε ότι είναι χειροποίητη πίτα.

copyright: Anastasia Theocharopoulou

Πηγή: www.dolmadaki.gr