Λαγάνα χωρίς ζύμωμα

lagana-choris-zimoma

Υλικά
μισό κιλό αλεύρι χωριάτικο
μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.γ. αλάτι
1 φακ. μαγιά ξερή
1 φλυτζ. του καφέ λάδι ή ταχίνι
700 γρ νερό
σουσάμι

Εκτέλεση
Σε ένα τάπερ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά, αλεύρι, μαγιά, ζάχαρη, αλάτι, νερό και λαδί. Κλείνουμε το καπάκι και τοποθετούμε στο ψυγείο για 12 ώρες και πάνω.
Αφού περάσουν οι 12 ώρες, αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ρίχνουμε πάνω το ζυμάρι μας. Το ζυμώνουμε απαλά, μέχρι να έχουμε μια ωραία μπαλίτσα στα χέρια μας. Δεν χρειάζεται πολύ χρόνο, περίπου στα 2 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε δυο μπαλίτσες και την κάθε μπαλίτσα την ανοίγουμε στο σχέδιο που έχουν οι λαγάνες. Με το ένα κιλό αλεύρι, βγαίνουν δυο λαγάνες στο μέγεθος του ταψιού του φούρνου.
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσουν. Ο χρόνος εξαρτάται από την θερμοκρασία δωματίου, θα χρειαστεί μισή ώρα με 45 λεπτά.
Αν βιαζόμαστε, ανάβουμε το φούρνο μας στους 50 και βάζουμε μέσα το ταψί.
Αφού φουσκώσει… μην περιμένετε να φουσκώσει πάρα πολύ… λαδώνουμε τα δάχτυλά μας και κάνουμε δαχτυλιές σε όλη την επιφάνεια. Ψεκάζουμε με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 β και ψήνουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσοκόκκινο χρώμα.
Αφού ψηθούν, βγάζουμε από το φούρνο και σκεπάζουμε με μια πετσέτα καθαρή.

Καλή όρεξη!!!

Πηγή: www.daddy-cool.gr