Κανελόνια με σπανάκι και μπεσαμέλ

Τα κανελόνια είναι ένα νοστιμότατο, ελαφρύ και χορταστικό πιάτο. Με την κρεμώδη μπεσαμέλ και τα τυριά, τα παιδιά θα τα λατρέψουν!

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
12 κανελόνια
125 ml τυρί cheddar, τριμμένο
μαϊντανός ψιλοκομμένος

Για τη γέμιση με σπανάκι:
30 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
300 γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένο
3 ml μοσχοκάρυδο
300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ:
30 ml βούτυρο
30 ml αλεύρι
400 ml γάλα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Γέμιση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέστε το σπανάκι. Ανακατέψτε και συνεχίστε το σοτάρισμα για ένα λεπτό. Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε το μίγμα να κρυώσει για λίγο.

tvplus20091127db013
Προσθέστε το μοσχοκάρυδο, τη φέτα και το μαύρο πιπέρι στο μίγμα με το σπανάκι και ανακατέψτε καλά.

tvplus20091127db012
Γεμίστε τα κανελόνια με το μίγμα (χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού) και τοποθετήστε τα σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος. Βάλτε μόνο μία στρώση κανελόνια, καθώς έτσι το φαγητό θα ψηθεί πιο γρήγορα.

tvplus20091127db011

Μπεσαμέλ: Σε ένα τηγάνι, λιώστε το βούτυρο, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε. Προσθέστε το γάλα λίγο-λίγο και ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη και λεία μπεσαμέλ. Αλατοπιπερώστε ανάλογα με την προτίμηση. Ρίξτε τη μπεσαμέλ πάνω από τα κανελόνια, πασπαλίστε με cheddar και βάλτε το σκεύος στο φούρνο για 40 λεπτά ή μέχρι να δείτε ότι ψήθηκε. Διακοσμήστε με μαϊντανό.

Συμβουλή! Αν δεν έχετε κανελόνια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαζάνια (βράστε τα σε αλατισμένο νερό για λίγα λεπτά ώστε να είναι πιο μαλακά). Τοποθετήστε λίγη γέμιση σε κάθε φύλλο, τυλίξτε το και βάλτε τα σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος. Τα κανελόνια δεν χρειάζονται προβράσιμο, αλλά φροντίστε να βάλετε αρκετή μπεσαμέλ από πάνω ώστε να μπορέσουν να ψηθούν.

 

Πηγή: www.epithimies.gr