Φασολάδα με σύγκλινο, ελιές και πορτοκάλι

Ένα χωριάτικο πιάτο, απλό, θρεπτικό με νοστιμιά που του δίνουν το σύγκλινο, το πορτοκάλι και οι ελιές.

Συστατικά:
500g Φασόλια μέτρια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια σέλινο κομμένο
3-4 καρότα κομμένα σε φέτες
200g ντοματοχυμός
150ml Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
Αλάτι σε νιφάδες
Πιπέρι μαύρο τριμμένο
1500ml νερό βραστό
80g Σύγκλινο σε φέτες
40g Ελιές Καλαμών ΠΟΠ εκπυρηνομένες
1 ξύσμα πορτοκάλι

Οδηγίες:
Bήμα 1: Βάζετε τα φασόλια σε μια λεκάνη με νερό να μουλιάσουν για 6-8 ώρες.
Bήμα 2: Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνετε το μισό λάδι και προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ανακατεύοντας το.
Bήμα 3: Ρίχνετε τα καρότα και το σέλινο και τα αφήνετε για 1-2΄σε μέτρια φωτιά.
Bήμα 4: Στη συνέχεια προσθέτετε τον ντοματοχυμό και τα μουλιασμένα φασόλια. Συμπληρώνετε με το βραστό νερό.
Bήμα 5: Σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε σε μέτρια φωτιά την φασολάδα σας για 50-60′.
Bήμα 6: 10′ πριν η φασολάδα σας είναι έτοιμη ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.
Bήμα 7: Συνεχίστε το βράσιμο μέχρι τα φασόλια να χυλώσουν καλά.
Bήμα 8: Μόλις η φασολάδα σας είναι έτοιμη, προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού, τις ελιές και το ψιλοκομμένο σύγκλινο.
Bήμα 9: Σερβίρετε τη φασολάδα ζεστή σε πήλινα βαθιά πιάτα.

 

Πηγή: www.yolenis.com