Χταπόδι ξυδάτο, από την Αργυρώ Μπαρμπαρήγου

Πεντανόστιμη και πολύ απλή συνταγή για το αγαπημένο μας χταπόδι, η οποία αναδεικνύει τη συγκλονιστική του γεύση. Φτιάξτε το και σερβίρετέ το με ψητές πατάτες.

Χρόνος προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Μερίδες: 4

Υλικά Συνταγής
1 χταπόδι (περίπου 1 κιλό με 1.200 γραμμ.)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
1 δαφνόφυλλο
1 σκελίδα σκόρδο
1 πρέζα ρίγανη
2 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση
Ξεκινάμε το χταπόδι ξυδάτο, καθαρίζοντας το και βάζοντάς το ολόκληρο μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο (ή απλό ξύδι από κρασί), το δαφνόφυλλο, το σκόρδο και τη ρίγανη κι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.

Απλώνουμε σταυρωτά στον πάγκο δύο μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο. Τοποθετούμε το χταπόδι στη μέση και το περιχύνουμε με το μείγμα.

Κλείνουμε το αλουμινόχαρτο σε πακέτο – όχι σφιχτό γιατί φουσκώνει με το ψήσιμο. Ψήνουμε το χταποδάκι για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά έως 1 ώρα και 30 λεπτά στους 180 βαθμούς C και το σερβίρουμε.

Έξτρα τιπς επιτυχίας για το χταπόδι ξυδάτο
Δεν αλατίζουμε ποτέ το χταπόδι.
Για να κόψουμε πιο εύκολα το χταπόδι και να μην γλιστράει το αφήνουμε 30 λεπτά στην κατάψυξη.
Το σιγανό μαγείρεμα μελώνει το χταπόδι.

Δοκιμάστε ακόμα:
 Καλαμαράκια με ροκφόρ και ντομάτα
Λαχταριστά μπιφτέκια μανιταριών
Η πατατοσαλάτα η αυθεντική
Φασολάδα με σύγκλινο, ελιές και πορτοκάλι
Φακές με πράσο και μήλο!

 

Πηγή: www.argiro.gr