Βρήκαν το κόλπο για να μην στάζει το παγωτό στο χέρι & έβγαλαν 50.000 $

Νέα, καλοκαιρινή πατέντα εξασφάλισε σε δυο 14χρονους… 50.000 δολάρια! (Και εμείς ακόμα αναρωτιόμαστε πως θα βγάλουμε λίγα χρήματα παραπάνω)

Στις έξυπνες πατέντες φαίνεται πως κρύβεται η λύση…

vrikan-to-kolpo-gia-na-min-stazi-to-pagoto-sto-cheri-evgalan-50-0002

Μας πρόλαβαν όμως οι δυο 14χρονοι φίλοι από τις ΗΠΑ, ο Sam Nassif και ο Oliver Greenwald. Τα δυο παιδιά – μάλλον λάτρεις του παγωτού ή υπό το φόβο μιας αυστηρής μαμάς –  εφηύραν το λεγόμενο Drip Drop, που δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια γκοφρέτα σε στρόγγυλο σχήμα. Η γκοφρέτα αυτή μετατρέπεται σε ένα παχύ “πιατάκι” και εφαρμόζει γύρω από το παγωτό χωνάκι που κρατάμε. Το αποτέλεσμα; Όταν λιώνει το παγωτό, στάζει πάνω στο πιατάκι γκοφρέτας αντί στο χέρι μας.

vrikan-to-kolpo-gia-na-min-stazi-to-pagoto-sto-cheri-evgalan-50-0001

vrikan-to-kolpo-gia-na-min-stazi-to-pagoto-sto-cheri-evgalan-50-0006

Οι δοκιμές για το Drip Drop έγιναν σε 3D εκτυπωτές για να βρεθεί το κατάλληλο σχήμα ενώ ταυτόχρονα πήραν φωτιά και οι φούρνοι μιας και οι 2 φίλοι δοκίμαζαν διαφορετικά μείγματα γκοφρέτας για να καταλήξουν στην επιθυμητή σύσταση.

vrikan-to-kolpo-gia-na-min-stazi-to-pagoto-sto-cheri-evgalan-50-0004

vrikan-to-kolpo-gia-na-min-stazi-to-pagoto-sto-cheri-evgalan-50-0003

Το 2011 πήραν δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το έξυπνο κόλπο με το “πιατάκι γκοφρέτας” ενώ ταυτόχρονα εξασφάλισαν και 50.000 $ ως επιδότηση για να εξελίξουν το επιχειρηματικό τους πλάνο.

vrikan-to-kolpo-gia-na-min-stazi-to-pagoto-sto-cheri-evgalan-50-0005